Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Snapchat Herinneringen: alles wat je moet weten

Rutger Otto
26 juli 2016, 15:23
3 min leestijd
Snapchat Herinneringen: alles wat je moet weten

Dankzij de komst van Snapchat Herinneringen is het mogelijk om foto’s te delen vanuit de Foto’s-app en kun je jouw favoriete snaps terugkijken. In dit artikel leggen we uit hoe de functie precies werkt.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat Herinneringen is nu een tijdje onderdeel van Snapchat. Met de functie is best wat veranderd in de werking van de app. Om er meer over te weten, lees je gauw verder.

Wat is Herinneringen precies?

Herinneringen is één van de nieuwste Snapchat-functies. Hoewel de app altijd draaide om momenten en niet om het vastleggen van de lange termijn, is er wel wat veranderd met Herinneringen. Hiermee kun je eigen snaps opslaan om ze later nog eens terug te kijken. Dat gebeurt niet automatisch, dat moet je zelf toestaan.

De Herinneringen open je op Snapchat via een nieuw icoon. Die vind je onder de opnameknop. Via de ronde knop met een preview van één van je oudere snaps, kom je in het Herinneringenscherm terecht. Het is overigens ook mogelijk om omhoog te vegen in het camerascherm.

vakantiefoto apps

Zo zijn Snapchat Herinneringen ingedeeld

Als je de Herinneringen opent, zie je direct oudere snaps die je hebt gemaakt. Bovenin beeld staan verschillende tabs. Daarmee schakel je tussen snaps, verhalen en foto’s die in de Foto’s-app staan. Door op de tabs te tikken of naar links en rechts te schuiven wissel je tussen de schermen.

Deel een oude snap of foto op Snapchat

Hoe je een snap opslaat is niet veranderd. Als je een foto of filmpje hebt gemaakt, druk je onderin beeld op het icoon met een pijltje omlaag. Hij wordt dan toegevoegd aan de Herinneringen. Snaps die je opslaat als verhaal kun je later op dezelfde manier nog bewaren.

Om een oude snap, foto of video opnieuw te delen via Snapchat doe je het volgende:

 1. Open Snapchat;
 2. Open Herinneringen;
 3. Houd je vinger ingedrukt op de snap, het verhaal, de foto of het filmpje dat je wil delen;
 4. Je kunt nog bewerken via het potlood-icoon linksonder in beeld;
 5. Ben je klaar, tik dan op de blauwe verzendknop;
 6. Kies nu de personen met wie je wil delen of voeg de snap toe aan jouw verhaal.

snapchat herinneringen kHoe deel je een oudere snap elders?

Voorheen als je een snap opsloeg, kwam hij direct in je Foto’s-app terecht. Dat is nu niet meer het geval. Maar je kunt nog steeds herinneringen opslaan in je galerij of delen op een ander sociaal netwerk. Zo werkt het:

 1. Open Snapchat;
 2. Ga naar Herinneringen;
 3. Druk op de snap die je wilt bewaren en houd ingedrukt;
 4. Tik bovenin op de grijze balk met ‘Mijn Snap’;
 5. Kies ‘Exporteer Snap’;
 6. Deel je snap waar jij wilt.

Via dit menu is het overigens ook mogelijk om de snap in een verhaal te voegen. Verder kun je de snap verplaatsen naar ‘Alleen voor mij’. Dat is een venster in het Herinneringenscherm waarin snaps komen te staan die alleen jij kunt zien. Daarvoor moet je een speciale cijfercombinatie instellen die geldt als je wachtwoord.

Lees meer over Snapchat

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu