Snapchat brengt persoonlijke geofilters naar Nederland: zo werkt het

Rutger Otto
5 september 2017, 16:57
2 min leestijd
Snapchat brengt persoonlijke geofilters naar Nederland: zo werkt het

Het is vanaf vandaag mogelijk met Snapchat eigen filters in te stellen voor een bepaald gebied. Dat kost vanaf 6,99 euro.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat geofilters

Eigen geofilters op Snapchat instellen kan al anderhalf jaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada. Nu is de functie er eindelijk in Nederland, zo maakte moederbedrijf Snap dinsdag bekend.

Met persoonlijke geofilters kunnen gebruikers hun eigen filter ontwerpen en in een bepaald gebied instellen. Mensen die binnen dat gebied aanwezig zijn, kunnen foto’s en video’s met dat unieke filter delen. Volgens Snapchat is dat vooral leuk tijdens evenementen zoals bruiloften en andere feesten. Ook biedt het mogelijkheden voor festivals of voor bedrijven die willen imponeren met een eigen filter.

Zo’n filter kost wel geld. De prijzen zijn vanaf 6,99 euro, maar worden bepaald afhankelijk van de grootte van het gebied. Dat gebied kan vanaf 1800 vierkante meter tot 450.000 vierkante meter groot zijn. Ook de duur van het filter is van invloed op de prijs. Voor het indienen van het filter is een dag nodig. Snapchat beoordeelt dan of het binnen de regels past.

Zo werkt het

Het aankopen en instellen van een geofilter op Snapchat gaat als volgt.

  1. Open Snapchat;
  2. Tik op je Bitmoji in de linkerbovenhoek;
  3. Kies het tandwielpictogram voor de instellingen;
  4. Tik op ‘Geofilters op aanvraag’;
  5. Ontwerp het filter;
  6. Kies waar en wanneer het geofilter moet verschijnen;
  7. Betaal via in-app aankopen;
  8. Verzend naar Snapchat.

Enkele cijfers

Snapchat zegt wereldwijd inmiddels 173 miljoen gebruikers te hebben, waarvan 57 miljoen in Europa. Gemiddeld maken zij een halfuur per dag gebruik van Snapchat met ongeveer 18 bezoeken per dag. Ruim de helft (60 procent) verstuurt elke dag een foto of filmpje en alles bij elkaar worden dagelijks drie miljard Snaps verzonden. Dagelijks worden daarnaast nog eens ruim een miljard Snaps met geofilters bekeken.

Download Snapchat in de App Store (Gratis)

Lees meer over Snapchat

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu