Zo verminder je het accuverbruik van Snapchat

16 mei 2016, 14:00
2 min leestijd
Zo verminder je het accuverbruik van Snapchat

Hoe leuk Snapchat ook is om te gebruiken, als je de accu van je iPhone zo lang mogelijk mee wil laten gaan, is het slim om deze tips te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat accu besparen: twee handige tips

Als je bij de accu-instellingen gaat kijken, zie je dat Snapchat vooral op de achtergrond vaak actief is om jou op de hoogte te houden van de laatste Snaps. Niet erg als je gedurende dag regelmatig in de buurt bent van een stopcontact, maar wel vervelend als je de accu van je iPhone zo lang mogelijk mee wil laten gaan.

Snapchat reisstand activeren

Gelukkig maar dat er twee snelle manieren zijn om het Snapchat accuverbruik binnen de perken te houden. De eerste heeft Snapchat zelf ingebouwd en kun je vinden bij de instellingen.

Tik op het witte spookje en vervolgens op het tandwieltje om de instellingen te openen. Ga daarna naar ‘Beheren’ onder ‘Aanvullende Services’ en zet tot slot de schakelaar achter ‘Reisstand’ op groen.

De reisstand van Snapchat vermindert het dataverbruik van Snapchat, maar helpt ook een handje om het accuverbruik van de app in toom te houden. Zodra je weer thuis bent of een accu tot je beschikking hebt, kun je de reisstand op dezelfde manier weer uitzetten.

Schakel verversen op de achtergrond uit

Een andere tip om je Snapchat accuverbruik te minderen gaat buiten Snapchat om en kun je gewoon in de instellingen van je iPhone vinden. Ga naar Instellingen op je iPhone, kies ‘Algemeen’ en ga daarna naar ‘Ververs op achtergrond’. Scroll vervolgens door je lijst met apps heen tot je bij Snapchat komt en zet de schakelaar uit om je accu te sparen.

Door het verversen op de achtergrond van Snapchat uit te zetten bespaar je namelijk in een klap veel accu, maar dit heeft wel tot gevolg dat je bij het opstarten langer moet wachten totdat alle nieuwe berichten geladen zijn.

We raden het dan ook niet aan om deze twee tips altijd aan te hebben staan, maar alleen als een paar extra procenten accu het verschil zijn tussen een volle en lege iPhone.

Snapchat

Snap, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu