Volg deze 6 Slither.io tips om eerste te worden

7 mei 2016, 16:03
3 min leestijd
Volg deze 6 Slither.io tips om eerste te worden

Met deze zes Slither.io tips krijg je de langste slang en sta je dus zo op de eerste plek in de ranglijst op je iPhone of iPad.

Lees verder na de advertentie.

Slither.io tips

Nog niet zo lang gelden was er Agar.io, waarin het je doel was om zo groot mogelijk te worden in een speelveld met talloze andere spelers. De makers van Slither.io wilden een soortgelijke game maken en zochten daarvoor inspiratie bij het oude Snake. Dit bleek een gouden idee, want de game is een razend succes.

De slangen glibberen door het veld en gaan kapot als ze iemand anders aanraken. Wees voorzichtig en eet zoveel mogelijk bolletjes om te groeien tot een enorm beest. Met onderstaande tips kun je er voor zorgen dat je op de eerste plek terecht komt.

1. Blijf dichtbij

Als er teveel slangen om je heen zijn, is er maar één plek waar je echt veilig bent: dichtbij jezelf. Hoewel je geen andere slang mag aanraken, is het geen probleem om over jezelf heen te glibberen. Bij gevaar kun je dus het beste even omdraaien en dichtbij jezelf blijven. Pas wel op dat je niet te klein wordt, want dan is er een kans dat je ingesloten wordt door een andere slang.

2. Sluit anderen in

Iemand insluiten is namelijk de belangrijkste tactiek om een groot aantal lichtgevende bolletjes op te kunnen slurpen. Probeer voorzichtig kleinere slangen compleet te omringen, zodat ze nergens meer heen kunnen. Zorg er vervolgens voor dat je steeds kleinere cirkels maakt, zodat de kleinere slang steeds minder bewegingsruimte krijgt en zo op een gegeven moment wel tegen je aan moet botsen. Pas wel op dat je niet te kleine cirkels maakt, want dan is je hoofd vrij spel voor de kleinere slang om tegenaan te botsen. Pas daarnaast goed op dat er tijdens het omcirkelen niet ondertussen een grote andere slang jou omringt.

slither.io tips

3. Gebruik boost

Als je snel twee keer achter elkaar op je scherm druk, gaat je slang een stuk sneller vooruit. Dit is wel zo praktisch als je iemand probeert in te sluiten. Gebruik de boost in die situatie niet direct, want dat valt teveel op. Boost het laatste stukje, zodat de kleinere slang geen kans meer heeft om te ontsnappen.

Je kunt de boost ook gebruiken om een snoekduik te maken voor een andere slang of om sneller bij gloeiende bolletjes te komen. Daar gaat het echter wel vaak mis, omdat je nooit de enige bent die op de gloeiende bolletjes af snelt. Kijk dus goed om je heen en rem op tijd af.

4. Wees roekeloos

Een tip om roekeloos te zijn klinkt natuurlijk niet heel logisch, maar er zit een logica achter. Als je klein bent en het gaat mis, dan verlies je maar een klein beetje tijd. Duik daarom eens voor een grotere slang, ook al is er een kans dat het mis gaat. Doe een beetje gek. Later als je groot bent moet je natuurlijk wel goed uitkijken.

slither.io tips

5. Verander van besturing

Je kunt Slither.io op twee manieren besturen. Je kunt gewoon je vinger op je iPhone of iPad houden en zo de slang een richting op sturen. Op deze manier kun je het snelst reageren op de situaties die je tegenkomt. Wel heb je zo minder overzicht, omdat er altijd een vinger in de weg zit. Er zou toch maar net een slang onder die vinger kruipen. Je kunt ook de slang sturen door je vinger op een bepaald punt te drukken. Dit is een stuk minder precies, maar het geeft wel veel meer overzicht. Handig is om beide besturingen af te wisselen voor de beste speelsessies.

6. Zoek de grote slang

Het kan super handig zijn om dicht bij de grote slangen te blijven die je tegenkomt. Allereerst omdat die grote slangen vaak gloeiende bolletjes laten liggen die kun je mooi kunt oprapen. Daarnaast botsen er vaak kleine wormpjes tegen de grote slangen aan, waar je de resten van kunt opslurpen. En misschien nog wel het belangrijkste: als een grote slang kapot gaat ben je de eerste die de de buit te pakken heeft.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu