Tip: gebruik Siri ook zonder dat je hoeft te praten

4 maart 2019, 16:49
2 min leestijd
Tip: gebruik Siri ook zonder dat je hoeft te praten

Sinds macOS High Sierra en iOS 11 kun je Siri ook gebruiken zonder dat je je stem nodig hebt. In deze tip laten we je zien hoe je deze functie activeert en gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

Zo gebruik je Siri zonder stem

siri zonder stem

Siri is een slimme assistent met een eigen persoonlijkheid, waar je ook gewoon een gesprek mee kan voeren. Maar soms is het niet handig (of mogelijk) om tegen je iPhone of Mac te praten om Siri-commando’s te geven. Sinds macOS High Sierra en iOS 11 kun je gelukkig ook met je toetsenbord zaken aan de stemassistent vragen. En dit werkt natuurlijk ook in het nieuwere iOS 12 en macOS Mojave.

Voordat je Siri typend kunt gebruiken, moet je dit eerst inschakelen. Let wel op: om vervolgens weer tegen Siri te praten, moet je deze optie weer uitschakelen. Volg het stappenplan hieronder.

  1. Ga naar ‘Instellingen’ op iOS of ‘Systeemvoorkeuren’ op je Mac;
  2. Open ‘Algemeen > Toegankelijkheid’ en ga vervolgens naar ‘Siri’;
  3. Zet de optie ‘Typ vragen aan Siri’ aan.

Houd je nu de home- of aan/uit-knop van je iPhone, of Command + spatiebalk ingedrukt op je Mac, dan verschijnt er een tekstvak voor Siri. Hier kun je alles intypen wat je normaal hardop zou uitspreken. Door typen in te schakelen, verlies je ook de mogelijkheid om ‘Hé Siri’ te zeggen om de assistent te activeren.

Ben je het typen aan Siri zat? Volg dan bovenstaand stappenplan opnieuw om de functie weer uit te schakelen.

Siri-beginnersgids: dit moet je weten over Apples slimme spraakassistent

Maandthema Siri op iPhoned

De gehele maand maart zetten we Siri in het zonnetje op iPhoned. Zo zoomen we in op wat voor manieren we Siri in de toekomst terug gaan zien, bijvoorbeeld in een AR-bril. Maar we kijken niet alleen naar de toekomst van de slimme spraakassistent, want de mogelijkheden met Siri zijn nu al enorm groot.

Heb jij zelf een onderwerp dat we absoluut niet mogen vergeten deze maand, of heb je alvast een toekomstig maandthema bedacht? Laat dan van je horen in een reactie onder dit artikel, of stuur een mailtje naar redactie@iphoned.nl.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu