‘Hé Siri, lees mijn WhatsApp-berichten voor!’
Lars Paymans

WhatsAppjes krijg je de hele dag door, maar soms heb je geen handen vrij om je iPhone te pakken. Gelukkig kan Siri nu ook WhatsApp-berichten voorlezen.

Siri WhatsApp voorlezen: zo werkt het

WhatsApp-versie 2.17.20 breidt de Siri-functies van de berichtendienst verder uit. Zo was het al mogelijk om een bericht in te spreken en om te zetten naar tekst. Nu kun je ook de spraakassistent benutten om nieuwe berichten voor te lezen.

Het is niet zo dat Siri je volledige WhatsApp-geschiedenis kan voorlezen. De nieuwe functie werkt alleen voor berichten die net binnenkomen en nog niet geopend zijn. Heb je versie 2.17.20 (of hoger) van WhatsApp draaien, volg dan de stappen hieronder.

  1. Activeer Siri en zeg ‘Lees mijn WhatsApp-berichten voor’;
  2. Siri checkt nu of je een bericht ontvangen hebt en leest deze voor;
  3. Zeg ‘Ja’ als Siri vraagt of je wil antwoorden;
  4. Spreek een antwoord in en het wordt automatisch omgezet naar tekst en verstuurd.

Siri WhatsApp voorlezen

Siri herkent emoji

Grappig detail: ook emoji worden door Siri herkend en voorgelezen. Al kan het in het begin wel wat verwarrend overkomen als er ineens over een ‘vrolijk gezicht’ gesproken wordt.

Als je Siri vraagt om je bericht voor te lezen, dan geeft de spraakassistent de optie om een reactie te sturen. Zeg ‘Ja’ om daarna meteen een nieuw bericht in te spreken dat vervolgens naar tekst omgezet wordt. Op die manier kun je een bericht ontvangen en beantwoorden zonder je iPhone aan te raken. Handig als je in de auto zit.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

9 (3934 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.