Zo koppel je een Siri Remote opnieuw aan een Apple TV

4 april 2017, 13:48
2 min leestijd
Zo koppel je een Siri Remote opnieuw aan een Apple TV

Als de Siri Remote van je Apple TV leeg is of om een andere reden niet meer gekoppeld is, kun je hem handmatig opnieuw verbinden. Wij leggen uit hoe dat in zijn werk gaat.

Lees verder na de advertentie.

Siri Remote koppelen na lege accu of problemen

De Siri Remote is de afstandsbediening die in de doos van de vierde generatie Apple TV (en nieuwer) zit. Deze wordt als het goed is automatisch gekoppeld aan je Apple TV als je deze aanzet. Als de batterij van je Siri Remote het begeeft, of je een tweede Siri Remote wilt koppelen gaat dit niet vanzelf. Het eerste wat je in dit geval kunt proberen is een willekeurige knop op de Siri Remote indrukken.

Apple TV remote

Lukt dit niet, dan kun je onderstaande stappen doorlopen. Belangrijk hierbij is dat je in de buurt van je Apple TV blijft, omdat je anders geen verbinding maakt. Ook raden we aan om de stekker even uit de Apple TV te halen en die na tien seconden terug te stoppen. Zo weet je zeker dat de fout niet bij de Apple TV, maar bij de Siri Remote ligt.

  1. Pak de niet reagerende Siri Remote en houd hem binnen 7 centimeter van de Apple TV;
  2. Houd de Menu- en Volume Omhoog-knop tegelijk ingedrukt;
  3. Houd de knoppen twee tot drie seconden vast;
  4. De afstandsbediening wordt nu opnieuw in de koppelstand gezet.

Het enige wat je nu hoeft te doen is in de buurt van je Apple TV zitten en een knop indrukken. Op dat moment verschijnt er een melding op je tv waarna de afstandsbediening weer met je Apple TV gekoppeld is. Lukt dit niet, dan kan er iets mis zijn met de Siri Remote. In dat geval raden we aan om contact op te nemen met Apple Support.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu