Zo leer je Siri de bijnamen van je familieleden en vrienden aan

Lars Paijmans
8 augustus 2019, 16:53
2 min leestijd
Zo leer je Siri de bijnamen van je familieleden en vrienden aan

Siri staat misschien niet bekend als de slimste digitale assistent, maar met een beetje hulp van jou kan ‘ie wel bijnamen onthouden. Dat maakt het makkelijker om je beste vriend, vader, moeder of ander familielid te bereiken.

Zo kun je Siri bijnamen laten onthouden

Siri krijgt geregeld de nodige kritiek over zich heen, met gekke antwoorden die niet doen wat jij er als gebruiker van verwacht. Gelukkig zijn er wat manieren om de assistent van je iPhone en Apple Watch slimmer te maken, al zitten deze zo goed verstopt dat je waarschijnlijk niet eens weet dat ze bestaan.

Siri bijnamen

Door Siri bijnamen aan te leren, kun je voortaan snel je vader bellen door simpelweg ‘Hé Siri bel mijn vader’ te roepen. Dit trucje kun je gebruiken voor al je familieleden, maar ook voor collega’s, vrienden en iedere andere relatie die je maar kunt bedenken. Dit werkt als volgt.

  1. Activeer Siri en zeg ‘X is mijn Y’ waarbij je op de plaats van de X de naam van de contactpersoon en op de naam van de Y de relatie aangeeft;
  2. Siri vraagt of het klopt wat je net gezegd hebt;
  3. Zeg ja om de relatie te bevestigen en de naam aan deze contactpersoon te koppelen.

In de praktijk geef je hiermee een contactpersoon uit je adresboek een bijnaam en wordt deze aan jou gekoppeld. Zo weet Siri voortaan precies als je die naam noemt, wie hij moet bellen of een berichtje moet sturen.

Heb je per ongeluk de verkeerde persoon een bijnaam gegeven? Dan kun je dit gemakkelijk weer ongedaan maken door te zeggen ‘X is niet mijn Y’, waarbij je op de plaats van X wederom de naam van je contactpersoon en op de plaats van Y de bijnaam opnoemt.

Lees ook: Siri-beginnersgids: dit moet je weten over Apples slimme spraakassistent

Een nog slimmere Siri? Zo doe je dat

Ben je op zoek naar meer manieren om de kwaliteit van Siri naar een hoger niveau te tillen? Neem dan eens een kijkje in de Opdrachten-app. Met Siri Opdrachten (of Shortcuts in het Engels) kun je allerlei manieren toevoegen om de assistent meerdere taken tegelijk uit te laten voeren. Bekijk ons overzicht met de handigste Siri Opdrachten en zie in onderstaande video hoe dit in zijn werk gaat.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu