De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Muziek shufflen en herhalen op je iPhone, iPad en iPod touch: zo doe je dat

Michel van 't Klaphek
8 september 2019, 13:11
2 min leestijd
Muziek shufflen en herhalen op je iPhone, iPad en iPod touch: zo doe je dat

Weet je niet precies waar je zin in hebt? Zet de Muziek-app dan op shuffle, waarbij liedjes in een willekeurige volgorde worden afgespeeld. Ook kun je liedjes makkelijk nog een keer afspelen.

Lees verder na de advertentie.

Shuffle aanzetten in de Muziek-app van je iPhone, iPad en iPod touch

De meeste mensen zullen wel bekend zijn met het begrip shuffle. Hierbij wordt de afspeelvolgorde van een album of afspeellijst door elkaar gehosseld. Zo activeer je de shuffle-modus van de Muziek-app op iOS 13 en iPadOS:

  1. Open de Muziek-app op je iPhone, iPad of iPod touch;;
  2. Speel een nummer, album of afspeellijst naar voorkeur af;
  3. Tik onderin op de titel van het nummer;
  4. Selecteer vervolgens de drie streepjes rechtsonder in het scherm;
  5. Tik tot slot op het shuffle-icoon, herkenbaar aan de twee twee pijltjes die elkaar kruisen.
Shuffle Muziek iPhone iPad iPod touch

Het shuffle-icoon kleurt nu rood. Vanaf nu worden de volgende nummers van het album of afspeellijst in een willekeurige volgorde afgespeeld. De specifieke volgorde zie je in het overzicht onderaan. Houd de drie streepjes naast een nummer vast en versleep de track om de volgorde naar eigen wens aan te passen.

Tik nogmaals op de shuffle-knop om het album of de afspeellijst weer in ‘normale’ volgorde te laten afspelen. Wil je alle nummers shufflen? Ga dan naar het tabblad ‘Bibliotheek’ en tik op ‘Nummers’. Druk bovenaan op de knop ‘Shuffle’, waarna deze rood kleurt.

Nummers herhalen

Naast de shuffle-knop is het ook mogelijk om nummers tweemaal te laten afspelen. Tik hiervoor op de knop naast de shuffle-modus, herkenbaar aan de twee pijltjes die elkaar opvolgen. Door eenmaal op de knop te drukken wordt de huidige afspeellijst eenmaal herhaald.

Tik twee keer op de knop om het nummer dat je nu luistert nogmaals af te spelen. Ben je klaar met deze track? Tik dan nogmaals op de herhaal-knop om de modus uit te zetten en nummers weer eenmalig te luisteren.

Deze tips klinken als muziek in je oren

De Muziek-app is ontzettend uitgebreid. Zo kun je bijvoorbeeld offline muziek luisteren op je iPhone. Ben je onlangs aan je eerste iPhone begonnen? Check dan hoe je al je muziek overzet van Android naar iPhone. Kan Apple Music je gestolen worden? Lees dan alles over de beste Spotify-tips.

De 7 beste Spotify-tips en functies die je nog niet kende
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu