Schoenen virtueel passen op je iPhone – extra leuk met augmented reality

Piet-Jan Lentjes
10 juni 2022, 11:09
2 min leestijd
Schoenen virtueel passen op je iPhone – extra leuk met augmented reality

Fans van nieuwe schoenen opgelet! Je kunt nu schoenen virtueel passen en bekijken op je iPhone. Hoe je dat doet, lees je hier!

Lees verder na de advertentie.

Schoenen passen op iPhone: met augmented reality

Het klinkt misschien een beetje vreemd: je schoenen passen op je iPhone. Toch kan het, want de Amazon-app heeft een nieuwe functie waarmee je jouw toekomstige ‘pattas’, ‘shoebas’ of simpelweg ‘sneakers’ eerst kunt uitproberen.

Voordat je aan de slag gaat, heb je wel de Amazon-app nodig. Download daarom de app eerst uit de App Store.

Amazon

Amazon

Gratis via App Store

Het virtueel passen van schoenen op je iPhone werkt op dit moment alleen in de Amerikaanse versie van de app. Maar dat kun je eenvoudig instellen.

  • Start de Amazon-app en tik rechtsonder op het menu (het icoonje met de drie streepjes);
  • Scrol indien nodig naar beneden en tik op ‘Settings’;
  • Kies voor ‘Country & Language’ en tik op de bovenste knop ‘Country/region’;
  • Kies vervolgens voor ‘United States’ en tik op ‘Done’.
Amazon app amerikaans instellen

Virtual Try-on in de Amazon-app

Vervolgens typ je in het zoekvak ‘virtual try on’ en tik je op ‘Try Now’. Scrol door de lijst met sneakers en tik op de schoenen de je wilt uitproberen. Tik onder het plaatje van de schoenen op ‘Virtual Try-on’.

Geef daarna de app toestemming om je camera te gebruiken als hij dat vraagt en richt de camera van je iPhone op je voeten. Je kunt vervolgens de schoenen van alle kanten bekijken. Onderaan zie je andere kleuren van de schoenen die je draagt. Zo kun je dus alle kleuren uitproberen. Druk op het pijltje linksboven als je andere schoenen wilt checken.

Amazon app schoenen uitproberen

Let op! Met deze app kun je zien hoe de schoenen eruit zien als je ze draagt. Het virtueel passen van je schoenen op je iPhone zegt niets over hoe de schoenen daadwerkelijk lopen en hoe ze aanvoelen.

Virtueel kleren passen

Als je wat verder kijkt op de Virtual Try-on pagina is het ook mogelijk om brillen te passen en zelfs t-shirts uit te proberen. Voor het uitproberen van t-shirts moet je wel eerst twee foto’s maken, zodat de app weet hoe de t-shirts vallen. De app vertelt je precies hoe je ze moet maken. Bij zowel de brillen als de t-shirts, tik je onder de afbeelding van de shirt of bril je wilt uitproberen op ‘Virtual try-on’.

Wil je meer van dit soort leuke tips? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu