Schakel 3G automatisch uit met Auto3G

Redactie
31 augustus 2010, 14:36
1 min leestijd
Schakel 3G automatisch uit met Auto3G

Veel iPhone-gebruikers klagen over de batterij van de iPhones. De batterijduur van de iPhone zou te kort zijn om er een dag mee te werken. Voor jailbreakers is er nu een modificatie die de batterijduur kan verlengen: Auto3G. Deze modificatie zet 3G automatisch aan en uit bij het vergrendelen en ontgrendelen van de iPhone.

Een 3G-verbinding vraagt veel van de batterij van de iPhone. De batterij kan dus gespaard worden door deze verbinding uit de zetten, maar dan kan je niet snel internetten. De modificatie Auto3G zet de 3G-verbinding automatisch uit als je deze niet nodig hebt. Op deze manier wordt hier geen batterij aan verspild als je telefoon bijvoorbeeld in je broekzak zit.

Lees verder na de advertentie.

Auto3G: Niet altijd handig

Auto3G is een handige modificatie als je je iPhone niet vaak gebruikt. Als je je iPhone elk uur 4 keer ontgrendelt, kan dit juist meer batterij kosten door deze modificatie. Het aan- en uitzetten van de 3G-verbinding vraagt namelijk relatief ‘veel’ van je batterij. In sommige gevallen is het dus beter om de 3G-verbinding gewoon de hele dag aan te laten staan.

Auto3G is voor 6 dollar te downloaden uit de Cydia Store

Spotlight: Jailbreak

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's