iOS 8 tip: haal het meeste uit Safari met deze trucs

7 oktober 2014, 19:23
2 min leestijd
iOS 8 tip: haal het meeste uit Safari met deze trucs

Bij de lancering van iOS 8 kon een flinke update voor Apple’s eigen webbrowser Safari natuurlijk niet uitblijven. Deze is nu voorzien van een aantal nieuwe features, waaronder de toevoeging van DuckDuckGo. In dit artikel lichten we enkele handige Safari-tips voor je uit.

Lees verder na de advertentie.

DuckDuckGo

Safari-tips

Gelijktijdig met de lancering van iOS 8 is de DuckDuckGo-browser geïntegreerd in Safari. DuckDuckGo richt zich, in tegenstelling tot andere zoekmachines in Safari, voornamelijk op het beschermen van je privacy op het internet. De browser maakt geen gebruikersprofiel aan, waardoor je gegevens en zoekgedrag niet opgeslagen worden. Om DuckDuckGo aan te zetten doe je het volgende: ga naar ‘Instellingen > Safari > Zoekmachine’ en kies dan voor DuckDuckGo.

Let er wel op dat DuckDuckGo andere zoekresultaten weergeeft dan bijvoorbeeld Google en Nederlandstalige webpagina’s soms weglaat. Desondanks is de veilige browser handig wanneer je Google, Yahoo en Bing niet je privacygevoelige informatie wilt geven.

Webpagina’s: desktopversie laden

Safari-tips

Waar het voorheen in iOS 7 nogal omslachtig was om een desktopversie van een website te laden, is dit in iOS 8 een stuk gemakkelijker. Mobiele webpagina’s zijn weliswaar snel en overzichtelijk, maar missen soms content en een stuk volledigheid.

Om een desktopversie in te laden, tik je op de adresbalk en veeg je het scherm omlaag. Hierdoor komen twee verborgen opties tevoorschijn. Tik vervolgens op ‘Vraag om desktopsite’ om de volledig versie van de webpagina te openen.

Onlangs geopende tabbladen

Safari-tips

Het was voorheen behoorlijk irritant wanneer je per ongeluk tabbladen in Safari sloot. iPad-gebruikers hadden al de mogelijkheid om deze tabs zonder problemen weer te openen en iOS 8 brengt deze functionaliteit ook naar de iPhone.

Recent geopende tabs zijn gemakkelijk te openen. Tik in Safari op het icoontje rechtsonder en houd vervolgens het plusteken even vast. Je ziet dan dat je je recente geopende tabs weer opnieuw kan inladen.

Extensies gebruiken in Safari

Safari-tips

De toevoeging van extensies in Safari is een belangrijke. Hiermee kunnen apps uit de App Store samenwerken met Safari voor verschillende doeleinden. Zo kun je direct een tweet over een artikel sturen, iets vanuit Safari delen op Facebook of een pagina opslaan in Pocket.

Safari-extensies worden gelijktijdig met de app op je iPhone geïnstalleerd, maar staan niet automatisch in Safari. Om al je extensies te beheren, tik je onderaan op het middelste knopje en kies je voor de optie ‘Meer’.

Lees meer iOS 8 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu