In 4 stappen Safari sneller maken op je iPhone of iPad

Wouter Nijsen
5 december 2014, 15:11
2 min leestijd
In 4 stappen Safari sneller maken op je iPhone of iPad

Safari, de standaard internetbrowser van iOS, is doorgaans lekker vlot maar kan na verloop van tijd een stuk trager worden. In deze tip lees je hoe je Safari sneller kunt maken.

Lees verder na de advertentie.

Safari sneller maken

Safari sneller

Als mobiele internetbrowser is Safari voor veel gebruikers de beste keuze. De app staat standaard op je iPhone en iPad, hij is snel, overzichtelijk en ziet er mooi uit. Toch komt het – net als bij andere browsers – soms voor dat ‘ie een stuk langzamer wordt. Dit heeft met een aantal factoren te maken.

Allereerst bepaalt de versie van het besturingssysteem vaak de algehele snelheid van een Apple-apparaat. Denk bijvoorbeeld aan de iPhone 4S en iPad 2, die op iOS 8 aanzienlijk minder presteren dan bij voorgaande versies van iOS. Dit merk je dan ook in Safari. Voor oudere iDevices is het daarom handig dat je regelmatig Safari ‘opschoont’. Dit kun je doen op twee manieren en voor de eerste hoef je slechts de onderstaande 4 stappen te volgen:

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad;
  2. Veeg naar onderen en kies voor ‘Safari’;
  3. Veeg opnieuw naar onderen en tik op ‘Wis geschiedenis en websitedata’;
  4. Tik tot slot op ‘Wis geschiedenis en data’ om het proces te voltooien.

JavaScript uitschakelen

Safari sneller

Je geschiedenis en websitedata verwijderen is een simpele manier om Safari snel te houden. We raden je dan ook aan om dit regelmatig te doen. Daarnaast is er nog een mogelijkheid om Safari sneller te maken, door JavaScript op je toestel uit te schakelen. Dit doe je als volgt:

  1. Kies in de Instellingen-app opnieuw voor ‘Safari’;
  2. Veeg helemaal naar onderen en kies vervolgens voor ‘Geavanceerd’;
  3. Schakel in het menu de optie ‘JavaScript’ uit.

Let er wel op dat wanneer je JavaScript hebt uitgeschakeld, bepaalde onderdelen van websites mogelijk niet meer goed werken. In de praktijk zul je er echter weinig last van hebben, maar wanneer dit wel het geval is, kun je de optie uiteraard weer inschakelen.

Lees meer over Safari

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu