Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Zo installeer je de ontwikkelaarsversie van Safari

Rutger Otto
31 maart 2016, 12:21
2 min leestijd
Zo installeer je de ontwikkelaarsversie van Safari

Er is een nieuwe versie van Safari uitgebracht, die bedoeld is voor webontwikkelaars, maar ook jij kunt ‘m downloaden. Daarmee heb je toegang tot technologie die nog niet in de consumentenversie van de browser te vinden is.

Lees verder na de advertentie.

Safari preview

Apple heeft de Safari Technology Preview uitgebracht. Dat is een nieuwe ontwikkelaarsversie van Safari die stabieler moet draaien dan de vorige versie, Webkit nightly. Al jaren maken ontwikkelaars van de previewvariant van Safari gebruik, maar nu kunnen ook consumenten met de browser aan de slag. Daarvoor is geen ontwikkelaarsaccount nodig.

Met de Safari Technology Preview krijgen webontwikkelaars de kans om met de laatste techniek in HTML, CSS, JavaScript en WebKit te werken. De instellingen die je via iCloud bewaart voor Safari, werken ook met deze versie van de browser. Volgens Apple zal de Technology Preview elke twee weken van een officiële update worden voorzien.

Installeren

Doorloop de volgende stappen om de Safari Technology Preview te installeren:

  1. Ga naar deze Safari-downloadpagina voor ontwikkelaars;
  2. Klik op ‘Download Safari Technology Preview’ (let op dat je OS X 10.11.4 of later draait);
  3. Installeer het .dmg-bestand dat je hebt gedownload.

Als doorsnee gebruiker zul je waarschijnlijk niet enorm veel merken van de nieuwe Safari, behalve dat het icoon in je Dock paars is in plaats van blauw.

Met Google Chrome kun je overigens ook ontwikkelaarsversies van nog niet uitgebrachte Chrome-varianten downloaden. Het betreft vroege en meer stabiele bèta’s. Het verschil is echter wel dat Google vaak functies uitprobeert in zijn bèta’s, die mogelijk niet in de uiteindelijke versie terecht komen. Apple biedt weinig experimenten in de ontwikkelaarsversie, maar gewoon een solide browser die in de toekomst zo uitgebracht kan worden.

Lees ook: Google laat iOS-gebruikers Chrome-bèta testen

Problemen met links op iOS

De preview is alleen beschikbaar op de Mac, op iOS moet je het met de standaardversie doen. Veel mensen klagen dat ze geen links meer kunnen openen sinds de komst van iOS 9.3. Apple is op de hoogte van dat probleem en werkt aan een oplossing.

Lees meer over Safari

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu