Safari leeslijst gebruiken
Roel van Hout

Als je geen tijd hebt om een artikel direct te lezen kun je gebruikmaken van de Safari leeslijst. Hoe dat werkt, leggen we je hieronder uit.

safari leeslijstNatuurlijk zijn er ook apps als Pocket die je toestaan om artikelen, video’s of andersoortige sites op te slaan, maar eigenlijk zijn die overbodig: met Safari werkt het ook.

Om de Safari leeslijst te gebruiken start je de Safari app op, tik je op het bladwijzer icoontje (het opengeslagen boekje) en vervolgens op de bril. Leuk detail: de bril heeft de vorm van de bril van Steve Jobs, één van de oprichters van Apple, die in 2011 overleed.

Safari leeslijst gebruiken

Je zult er nu nog niks zien staan. Ga daarom naar een website, druk op het deel icoontje en kies voor de optie Voeg toe aan leeslijst. Vervolgens kun je volgens de hierboven beschreven methode weer de leeslijst benaderen en de site en bijbehorende content die je hebt opgeslagen op ieder gewenst moment bekijken.

Bijkomend voordeel: als je Safari ook op je computer of iPad gebruikt, kun je daar verder lezen aangezien de leeslijst in iCloud wordt gesynchroniseerd.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.