Met deze 3 stappen gebruik je de leesfunctie in Safari

12 januari 2015, 19:07
1 min leestijd
Met deze 3 stappen gebruik je de leesfunctie in Safari

Niet elke website heeft een goede mobiele site om tekst weer te geven. Dankzij de leesfunctie in Safari kun je toch op prima wijze artikelen lezen.

Lees verder na de advertentie.

Safari leesfunctie

safari leesfunctie

Er kan een hoop in de weg staan om een potentieel goed artikel te lezen. Advertenties die in de weg staan, een slechte mobiele site waarbij je de zinnen moet vergroten, steeds vegen om de regels af te kunnen lezen. Dat gaat zo in de weg staan dat je het artikel maar niet leest.

Met de leesfunctie van Safari op iOS en OS X maak je van elke website een overzichtelijke pagina. Zo hoef je nooit meer afgeleid te worden door randzaken en kan je op je gemak lezen. In principe is deze functie gewoon een andere vorm van presenteren, waarbij alleen de belangrijkste content wordt weergegeven. In vier simpele stappen kun je de leesfunctie gebruiken.

Leesfunctie gebruiken in iOS

  1. Open Safari
  2. Ga naar de pagina die je wil lezen
  3. Tik in de adresbalk links op het icoon met lijntjes

Het is gelukt, de iOS leesfunctie werkt. Je ziet nu alleen de tekst nog maar in beeld, keurig uitgelijnd op je iPhone. Moeten de letters groter of kleiner, dan kun je dat instellen door op de kleine of grote A boven het artikel te tikken.

Via de onderste balk in Safari kun je het artikel gemakkelijk aan je favorieten toevoegen of delen met anderen. Wil je liever op papier lezen, dan kies je voor ‘Druk af’. Je zoekt dan een draadloze printer en drukt de tekst af.

Op zoek naar iOS 8 tips? Check het overzicht!

Lees meer over iOS 8

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu