De Safari-knoppenbalk aanvullen met handige extra functies: zo werkt het

Lars Paijmans
20 augustus 2018, 11:09
2 min leestijd
De Safari-knoppenbalk aanvullen met handige extra functies: zo werkt het

Als Safari je favoriete browser is op de Mac, kun je hem een stuk praktischer maken door de knoppenbalk aan te passen. In deze tip laten we zien hoe je dit doet.

Zo kun je de Safari-knoppenbalk aanpassen

De knoppenbalk van Safari is altijd in beeld, wat het een handig hulpmiddel maakt om een aantal knoppen in te plaatsen. Omdat iedereen de browser van Apple op zijn of haar eigen manier gebruikt, kun je deze balk volledig naar eigen smaak inrichten.

Safari knoppenbalk

Zo kun je er bijvoorbeeld een knop plaatsen die je direct naar je iCloud-account brengt, of je voegt een knop toe waarmee je de letters van een website razendsnel groter of kleiner kunt maken. Je opent het venster om de knoppen toe te voegen of te verwijderen als volgt:

  1. Open Safari op je Mac;
  2. Klik in de bovenste menubalk op ‘Weergave’;
  3. Selecteer ‘Pas knoppenbalk aan’;
  4. Kies de knoppen uit en sleep deze naar een plek in de balk;
  5. Klik op ‘Gereed’ om je instellingen op te slaan.

Op deze manier is het naderhand ook heel gemakkelijk om de standaardinstellingen opnieuw in te stellen. Je doorloopt hiervoor bovenstaande stappen en sleept de volledige ‘standaardset’ onderin het venster naar je bovenste balk in Safari.

Safari knoppenbalk

Tip: gebruik Flexibele Ruimte

Als je de knoppen graag geordend en opgeruimd houdt, kun je de knop ‘Flexibele ruimte’ gebruiken. Hiermee voeg je een witruimte toe aan de balk, zodat je bepaalde knoppen bij elkaar kunt zetten.

Standaard staan er knoppen in deze balk van Apple zelf, maar voor externe apps is het ook mogelijk om hier een knop voor te maken. Een wachtwoord-app als LastPass heeft bijvoorbeeld een extensie waarmee je direct vanuit Safari je wachtwoordkluis kunt openen. Handig als je regelmatig op verschillende sites inlogt.

Op zoek naar meer handige tips voor je Mac? Check dan ook ons uitgebreide overzicht en haal alles uit de laptop en desktop van Apple.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu