Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

Safari in iOS 13: de 5 beste vernieuwingen

2 augustus 2019, 19:28
2 min leestijd
Safari in iOS 13: de 5 beste vernieuwingen

Safari krijgt met iOS 13 een bescheiden update, maar er zitten wel enkele handige functies bij. Dit zijn de vijf beste vernieuwingen.

Lees verder na de advertentie.

Safari in iOS 13: de 5 beste functies

Waarschijnlijk is Safari één van de meest gebruikte apps op je iPhone en iPad. Apples browser wordt met iedere software-update bijgewerkt en iOS 13 is daarop geen uitzondering.

1. Nieuwe startpagina

Zodra je iOS 13 hebt geïnstalleerd en de browser opstart, merk je dat de startpagina is veranderd. Onder je favorieten staan pagina’s die je vaak bezoekt. Weer daaronder toont Siri mogelijk interessante websites op basis van je browsegeschiedenis, en bijvoorbeeld links die je via Berichten hebt binnengekregen.

2. Snel website-instellingen regelen

Linksboven vind je voortaan enkele handige knoppen om het bezoeken van websites fijner te maken. Je kunt hier onder meer de lettergrootte aanpassen, de desktopversie van een pagina opvragen en specifieke instellingen per website regelen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat de Reader-weergave automatisch wordt geopend als je je favoriete blog bezoekt.

Safari in iOS 13

3. Pagina’s bewaren

Een andere handige functie is de mogelijkheid om alle openstaande pagina’s op te slaan voor een later moment. Houd hiervoor de bladwijzer-knop rechtsonder lang ingedrukt en kies ‘Voeg bladwijzers toe voor X tabbladen’. Als je ze later opnieuw wil openen, houd je simpelweg de folder lang ingedrukt, waarna de optie verschijnt.

Lees ook: iOS 13-tip: zo laat je Safari automatisch tabbladen sluiten na gebruik

4. iPad wordt steeds meer een laptopvervanger

Voortaan kun je op de iPad de desktopversie van Safari gebruiken die je van de Mac kent. Op die manier kun je complexe, onoverzichtelijke websites alsnog prima bezoeken. Ook de 24 toegevoegde sneltoetsen zorgen voor een veel soepelere browse-ervaring. Mac-gebruikers komen deze snelkoppelingen overigens bekend voor, want veel zijn hetzelfde.

Safari in iOS 13 ipados13

5. Overige iOS 13-verbeteringen

Een andere handige toevoeging is Sign in with Apple, een alternatief voor inloggen bij websites via Facebook en Google. Het bedrijf uit Cupertino heeft een betere staat van dienst qua privacy en gebruikt alleen maar je gebruikersnaam en e-mailadres. Ook kun je voortaan in Safari bestanden downloaden.

Over iOS 13

Momenteel is de publieke bèta van iOS 13 in volle gang. De software-update rolt dit najaar uit naar alle iPhones. De iPad krijgt met iPadOS 13 zijn eigen besturingssysteem. Check onze iOS 13 preview voor een overzicht van alle nieuwe functies, of kijk onderstaande video waar we je in een paar minuten bijpraten.

iOS 13 preview: De 8 belangrijkste nieuwe functies getest
Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu