Veel MB’s vrijmaken op je iPhone en iPad zonder apps te wissen

Gijs Ettes
16 februari 2016, 16:55
2 min leestijd
Veel MB’s vrijmaken op je iPhone en iPad zonder apps te wissen

Heb je een iPhone of ander iOS-toestel met maar 8 of 16GB opslag, dan zul je al snel tegen beperkingen aanlopen. Gelukkig is er een eenvoudige tip om in een handomdraai geheugen vrij te maken, zónder apps of bestanden te verwijderen.

Lees verder na de advertentie.

Ruimte vrijmaken op je iPhone en iPad

Safari is de enige iOS-app die je de mogelijkheid geeft om het cache-geheugen, met tijdelijke gegevens die tijdens gebruik worden opgeslagen, te legen. Bij apps als YouTube, Facebook en Apple Music, die na verloop van tijd ook veel cache opbouwen, is dat helaas niet mogelijk. Toch is er een trucje om snel meer ruimte vrij te maken, ook als je geen zin hebt om apps, foto’s of andere bestanden te verwijderen.

Om dit te bewerkstelligen, ga je naar de iTunes Store. Klik onderin op ‘Films’ en kies een willekeurige film met een hogere bestandsgrootte dan het vrije geheugen op je iDevice. In ons geval kiezen we voor de film Closer, die met zijn grootte van 4,34GB natuurlijk nooit past op onze iPhone 5S met slechts 845MB aan vrije opslagruimte. Wat volgt als je op ‘Koop’ of ‘Huur’ drukt, is een melding dat de film niet gedownload kan worden. Als je vervolgens op ‘Instellingen’ drukt en naar ‘Opslag en iCloud-gebruik’ gaat, zul je zien dat de vrije opslag is toegenomen. Je hoeft voor deze truc niet daadwerkelijk een film aan te schaffen.

We namen de proef op de som en zagen de vrije opslag van onze iPhone in één klap toenemen tot 1,1GB (met bovenstaande screenshots als bewijs). Door hetzelfde proces een aantal keer te herhalen kun je nog meer ruimte vrijmaken, waarbij hoogstwaarschijnlijk meer tijdelijke gegevens worden gewist. Er gaan echter geen bestanden verloren en ook apps blijven gewoon naar behoren werken. Wat ons betreft een onmisbare tip voor wie regelmatig ruimte op zijn toestel tekort komt.

Hoeveel ruimte heb jij kunnen vrijmaken op je iDevice? Laat het weten in de comments!

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu