De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

iOS 8 tip: zo gebruik je RSS-feeds in Safari

Wouter Nijsen
31 oktober 2014, 13:57
1 min leestijd
iOS 8 tip: zo gebruik je RSS-feeds in Safari

iOS 8 staat bol van nieuwe functionaliteiten en dat is ook voor de standaard browser Safari het geval. In deze tip lichten we uit hoe je RSS-feeds in Safari kan toevoegen, zodat je niet telkens de hele website hoeft te openen.

Lees verder na de advertentie.

RSS-feeds in Safari

RSS-feeds in Safari

Wanneer je actief gebruikmaakt van Safari, zul je merken dat er een aantal manieren zijn om je favoriete websites bij te houden. Zo kun je bijvoorbeeld snelkoppelingen maken, zodat je met een simpele tik op de desbetreffende webpagina terecht komt. Wat veel mensen echter niet weten, is dat je ook RSS-feeds in Safari kan bekijken. Hiermee heb je een mooi overzicht van de nieuwste artikelen, met een link zodat je het volledig bericht daarna direct kan lezen.

RSS-feeds worden verzameld onder het tabje ‘Koppelingen’ in Safari, die overigens volledig naar wens in te stellen is. Verder biedt Koppelingen ook plaats voor je Twitter-tijdlijn, als je liever niet met een aparte app werkt.

Feeds toevoegen

RSS-feeds in Safari

Voordat je RSS-feeds toevoegt, is het belangrijk om te checken of de website wel een feed heeft. Dit kun je vaak terugvinden op de site zelf, al zullen de meesten deze wel hebben.

Om een RSS-feed toe te voegen tik je in Safari op het knopje rechtsonder, dat lijkt op een opengeslagen boek. Tik vervolgens op het apenstaartje rechtsboven. Je zult merken dat het geopende tabje nog leeg is, hier komen namelijk later de feeds in te staan. Druk vervolgens op Abonnementen, waar je de sociale accounts en kanalen met abonnement kunt vinden. Voeg een RSS-feed toe door op ‘Voeg huidige site toe’ te tikken. Let er echter wel op dat je de website geopend hebt, anders werkt de functie niet.

Lees meer over iOS 8

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu