Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Tip: zo kun je rode ogen wegwerken op foto’s op je iPhone

Florence Peeters
14 februari 2019, 17:00
2 min leestijd
Tip: zo kun je rode ogen wegwerken op foto’s op je iPhone

Bij slecht licht een leuke foto proberen te maken van je vrienden of je huisdier, en eindigen met rode ogen op de foto. Niet fijn, maar gelukkig is het makkelijk op te lossen. Zo kun je rode ogen-foto’s bewerken op je iPhone.

Lees verder na de advertentie.

Rode ogen op een foto wegwerken

Bij slecht licht is de flitser van je iPhone-camera een uitkomst, maar dit levert niet altijd perfecte foto’s op. Zeker in zulke situaties is de kans aanwezig dat de persoon of het dier dat je fotografeert achteraf rode of fel glinsterende ogen heeft.

Zonde van je foto’s, want dit mankement kan een verder prima plaatje al gauw verpesten. Gelukkig heeft Apple hier rekening mee gehouden, en zijn rode ogen gemakkelijk weg te werken op je iPhone. Met de standaard bewerkingstools kun je namelijk rode ogen-foto’s bewerken. Dit doe je als volgt.

  1. Open de Foto’s-app en tik op de foto die je wilt bewerken;
  2. Tik op ‘Wijzig’;
  3. Selecteer linksboven het doorgestreepte oog-icoontje;
  4. Vervolgens tik je op elk rode oog op de foto dat je wilt wegwerken. Zorg dat je op de iris tikt en niet teveel naast het oog, dan krijg je de melding ‘Geen rode ogen gevonden’;
  5. Als je klaar bent met rode ogen selecteren, druk je op ‘Gereed’.

Ben je toch niet blij met het resultaat na het wegwerken van de rode ogen? Dan kun je de bewerking altijd terugdraaien. Dit doe je door opnieuw op ‘Wijzig’ te tikken. Bij bewerkte foto’s staat rechtsonder in het rood de optie ‘Herstel’. Hierdoor wordt de originele foto hersteld.

Meer over iPhone-fotografie

Wil je meer tips en tricks over hoe je het beste met je iPhone fotografeert, welke apps je een handje helpen met het schieten en bewerken van plaatjes? Lees dan onze iPhone fotografie-gids, waarin je leert hoe je alles uit je iPhone-camera haalt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu