iPhone waterschade? Rijst kan je toestel redden!

Het is zomer, en dat betekent dat men in het algemeen verkoeling gaat zoeken. Dit kan bijvoorbeeld bij het zwembad of het strand. Als je je telefoon meeneemt naar deze locaties, moet je oppassen dat je telefoon niet in het water valt. Mocht dit toch gebeuren, dan kan rijst wel eens je telefoon gaan redden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Rijst onttrekt water aan de omgeving. Als je je telefoon dus in een afgesloten bak met ongekookte rijst doet, is het water er snel uit. Om het proces te versnellen, kan je deze bak met rijst in de zon zetten.

In plaats van rijst kan je ook die zakjes met korreltjes gebruiken die in bijna alle elektronica-verpakkingen zitten. Deze zakjes zitten daarin om te zorgen dat het product in de verpakking niet vochtig wordt. Dit zakje onttrekt dus net als rijst vocht aan de omgeving, alleen dan sneller.

Bron: LifeHacker

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.