Tips en wat je moet weten over een refurbished iPad
Gijs Ettes

Een refurbished iPad kun je vertalen als een toestel dat is ‘gereviseerd’. Dat betekent dat de tablet van Apple al eens eerder gebruikt is, maar dat hij nadien helemaal is schoongemaakt, gerepareerd en indien nodig van nieuwe onderdelen is voorzien.

Je kunt zo’n iPad zien als tweedehands model, met als grootste en belangrijkste verschil dat het toestel volledig op gebreken is nagekeken. Er zijn externe partijen die dat doen, maar ook Apple kan een iPad hebben nagekeken en hersteld.

Refurbished iPad goedkoper

Je kunt flink wat geld besparen op de aankoop als je kiest voor een refurbished iPad in plaats van een gloednieuwe. Daarbij moet je in het achterhoofd houden dat de tablet tweedehands, maar helemaal vernieuwd is. Dat maakt een refurbished iPad vaak iets duurder dan een tweedehands model van bijvoorbeeld Marktplaats, maar juist goedkoper dan een nieuwe tablet. Wil je een zo goed als nieuwe iPad, maar wil je niet de volle mep betalen, dan is een refurbished iPad kopen vaak de beste deal.

De refurbished iPad heeft doorgaans een jaar garantie, maar bij sommige partijen heb je de optie om dat te verlengen. Als er mogelijke schade wordt opgelopen buiten de schuld van de gebruiker om, wordt dat meestal door Apple vergoed. Hierbij moet je wel enkele dingen in acht nemen. Val- en waterschade vallen bijvoorbeeld niet binnen de standaardgarantie, maar zijn met een extra verzekering wel te dekken.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.