Zo gebruik je de Reader-weergave van Safari in iOS 9

22 oktober 2015, 14:22
1 min leestijd
Zo gebruik je de Reader-weergave van Safari in iOS 9

Safari laat je fijner lezen middels de handige Reader-weergave. In iOS 9 heeft die een aantal nieuwe functies gekregen en wij lichten ze voor je uit.

Lees verder na de advertentie.

Reader-weergave aanpassen

Reader-weergave

Een van de beste features van Safari is de Reader-weergave. De functie werkt snel, verwijdert vrijwel alle visuele elementen en toont alleen de tekst op een pagina. Dat is handig wanneer je rustig langere artikelen wilt lezen op je iPhone of iPad. Met iOS 9 heeft de Reader-weergave een aantal nieuwe opties gekregen, zodat je de weergave kunt personaliseren. Zo kun je kiezen voor een ander thema en zijn er acht verschillende lettertype’s beschikbaar. Hoe je de Reader-weergave aanpast, leggen we in de stappen hieronder uit.

  1. Open een webpagina in Safari en tik op het icoontje links in de adresbalk;
  2. Je komt in de Reader-weergave terecht. Druk vervolgens op het icoontje rechtsboven (aA);
  3. Pas tot slot de gewenste zaken aan en sluit de opties af om je keuzes te bevestigen.

Dat was het! De Reader-weergave is vooral de moeite waard omdat je ‘m op vrijwel elke webpagina kunt activeren met één simpele tik. Zo voorkom je dat je wordt afgeleid door grote afbeeldingen of tekst die niet perse bij het betreffende artikel hoort.

Overigens is het ook mogelijk om de lettergrootte aan te passen; handig wanneer je moeite hebt met het lezen op je iPhone. Boven de beschikbare thema’s vind je simpelweg twee knoppen waarmee je dit kunt bewerkstelligen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu