Met deze 7 PUBG Mobile-tips haal je eindelijk een chicken dinner

Erwin Vogelaar
27 maart 2018, 13:11
5 min leestijd
Met deze 7 PUBG Mobile-tips haal je eindelijk een chicken dinner

PUBG Mobile brengt PlayerUnknown’s Battlegrounds naar je iPhone. Het is een grote en moeilijke game, maar met onze tips haal je voor je er erg in hebt je eigen chicken dinner.

Lees verder na de advertentie.

Winner Winner, Chicken Dinner: PUBG Mobile-tips

Daar sta je dan: op een enorm eiland met 99 andere spelers, met alleen een onderbroek aan en niets in je handen. In een huis vind je een wapen en een rugzak en in de schuur ligt nog een helm en een granaat. Je voelt jezelf even onoverwinnelijk, totdat je een andere speler tegenkomt en binnen een paar seconden dood bent. Klinkt je dat bekend in de oren? Met deze tips houd je het niet alleen langer uit, maar heb je daadwerkelijk kans op de begeerde woorden ‘Winner Winner, Chicken Dinner’.

Lees ook: onze uitgebreide review van PUBG Mobile

1. Kies de juiste plek om te landen

Een goed begin is het halve werk. Daarom is het van groot belang om op de juiste plek te landen. Ontwijk andere spelers door zover mogelijk van het vliegtuig te vallen en geen grote locaties te bezoeken. Op deze manier zorg je dat je de juiste items hebt voordat je tegenstanders tegenkomt. Een andere meer risicovolle tactiek is om juist zo snel mogelijk ergens te landen, zodat je al goede items hebt terwijl de rest nog in de lucht bungelt.

Kies je voor rustig looten, maar ga je alsnog dood zodra je andere spelers tegen het lijf loopt? Dan is het slim om een reeks potjes met opzet in een druk gebied te landen. Zo word je gedwongen om al heel snel de confrontatie aan te gaan en dat is de ideale manier om te oefenen.

pubg mobile-tips

2. Blijf stil en onzichtbaar

Geluid is belangrijk in deze game. Door geluid weet je of er iemand in de buurt is, of er ergens wordt geschoten, of er voertuigen aankomen enzovoort. Is er een kans dat andere spelers dichtbij zijn? Wees dan zo stil mogelijk.

Dat doe je onder andere door niet te rennen, maar te kruipen en het liefst zelfs te tijgeren. Pas ook op het het dichtgooien van deuren, springen en het herladen van je wapens. Zelfs vallende lege hulzen van kogels maken geluid. Let er ook op dat je de schietknop niet per ongeluk indrukt bij het rondkijken. Schiet je per ongeluk, dan weet iedereen in de buurt waar je bent.

pubg mobile-tips

3. Doe een koptelefoon op

Omdat geluid zo belangrijk is, is het gebruik van een koptelefoon een must. Op deze manier is het veel makkelijker om te weten van welke richting geluiden zoals voetstappen, kogels en voertuigen komen. Met een koptelefoon op heb je sowieso een tactisch voordeel vergeleken met spelers die zonder spelen.

4. Probeer niet iedereen neer te schieten

Zie je een andere speler? Loop niet direct op diegene af en ga ook niet direct schieten. Het is meestal verstandiger om die speler langs te laten lopen. Het maakt uiteindelijk niet uit hoeveel kills je hebt, maar of je overleeft. Schiet alleen als je zeker weet dat je een kill kunt maken.

Kom je toch in een situatie terecht waarin je het op moet nemen tegen één of meerdere spelers? Verschuil je dan en probeer vanuit die positie ongezien naar een andere locatie te bewegen, om ze zo te verrassen. Is er niets om achter te verschuilen? Blijf dan bewegen. Zigzaggen helpt bijvoorbeeld als je van een afstandje wordt beschoten.

5. Houd de cirkels op de kaart in de gaten

Wat je ook doet: je moet met drie cirkels rekening houden. Een blauwe, witte, en rode cirkel. De blauwe cirkel is een soort elektrische storm die steeds dichterbij komt. Kom je daarin terecht, dan loopt je levensbalk leeg. Hoe verder je in het potje komt, hoe sneller de blauwe cirkel eraan komt en des te meer schade de storm doet.

Je bent veilig de witte cirkel. Ben je buiten de witte cirkel, dan staat er een stippellijntje op de kaart met de kortste route naar die veilige plek. Zorg ervoor dat je niet te laat naar de witte cirkel rent, want dan moet je veel meer risico nemen.

pubg mobile-tips

De derde cirkel is rood. Zie je een dichte rode cirkel op het kaartje verschijnen, dan moet je snel wegwezen want daar worden bommen gedropt. Je kunt ook in een huis schuilen, maar pas dan wel op dat je niet te dicht bij de deuren of ramen staat.

6. Kijk rond

Het is belangrijk om goed rond te kijken. Zeker omdat het niet altijd duidelijk is waar kogels vandaan komen. Wees daarom op elk moment bewust van je omgeving. Dat doe je door je vinger op het knopje met het oogje te leggen en over het scherm te vegen. Hierdoor kijk je rond zonder dat je personage beweegt. Dat is niet alleen handig als je aan het rennen bent voor de blauwe cirkel, maar ook als je stil in het gras ligt en je vooral geen verdachte beweging wil maken.

7. Pak een pan! (en andere items)

In de wereld van PUBG liggen talloze items. Kies de wapens die je fijn vindt door ze te testen, zorg dat je een level 3 helm, vest en rugzak vindt en pak alle healing items op. Het laatste beetje health vul je bij met pijnstillers en energy drinks.

Vergeet ook niet de attachments op je wapens te controleren. Zet bijvoorbeeld een betere scope op je geweer om verder in te zoomen. Zie je een pan liggen? Pak die dan direct op. Met een pan op je kont kets je namelijk kogels af.

Heb jij nog tips? Help andere spelers door ze uit te leggen in de reacties!

Fortnite-tips

Speel je ook Fortnite? Veel tips komen overeen, omdat die onlosmakelijk verbonden zijn het met Battle Royale-genre. Toch heeft Fortnite zijn eigen regels en opties. Denk aan de mogelijkheid om te bouwen. Check onze Fortnite-tips om Victory Royale te halen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu