Problemen met WhatsApp en je iPhone-opslag? Zo los je ze op

Redactie
4 maart 2016, 13:03
1 min leestijd
Problemen met WhatsApp en je iPhone-opslag? Zo los je ze op

Een recente update van WhatsApp zorgt bij sommige gebruikers voor problemen met de opslag van hun iPhone. De chatdienst onderzoekt het probleem, maar gelukkig kun je er nu al wat tegen doen.

Lees verder na de advertentie.

Problemen met WhatsApp oplossen

problemen met whatsapp

Blijft WhatsApp bij jou hangen op het scherm ‘WhatsApp optimaliseren’ of heb je plotseling geen ruimte meer vrij om nieuwe berichten te ontvangen, dan heb je waarschijnlijk last van de bug die in de laatste versie van de chat-app zit. WhatsApp rolt naar eigen zeggen snel een oplossing voor het probleem uit, maar waarschijnlijk heb je geen zin om daarop te wachten. Doorloop in dat geval onderstaande stappen.

  1. Open WhatsApp op je iPhone en tik rechtsonder op ‘Instellingen’;
  2. Kies voor ‘Chats en gesprekken’ en druk vervolgens op ‘Reservekopie’;
  3. De backup-functie van WhatsApp verschijnt in beeld. Druk desgewenst op het schakelaartje achter ‘Inclusief video’s’ en daarna op ‘Maak nu reservekopie’ om het proces te voltooien;
  4. Ga terug naar je homescreen en verwijder WhatsApp door het app-icoontje even in te drukken en op het kruisje te tikken;
  5. Open vervolgens de App Store, download WhatsApp opnieuw, voer je telefoonnummer in en zet de zojuist gemaakte back-up terug.

Kom je sowieso ruimte tekort, check dan onze tips om meer geheugen vrij te maken op je iPhone en iPad. We laten je zien hoe je in enkele eenvoudige stappen ruimte vrijmaakt, ook als je geen foto’s en bestanden wilt verwijderen.

Het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu