Tip: zo gebruik je privévensters in Safari op de Mac

12 augustus 2018, 10:23
2 min leestijd
Tip: zo gebruik je privévensters in Safari op de Mac

Privacy is al jaren speerpunt voor Apple en de privémodus van Safari is één van de manieren om veiliger op het web te surfen. iPhoned laat zien hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Wat is een privévenster?

Safari beschikt al geruime tijd over de optie om een privévenster te openen. Het gebruiken van privévensters is een simpele manier om veiliger het web op te gaan, omdat Safari dan verschillende acties onderneemt om je privacy beter te beschermen. Zo kunnen websites je niet meer volgen op het internet, om je vervolgens bijvoorbeeld gepersonaliseerde advertenties te tonen. Dit geldt ook voor plug-ins die je mogelijk hebt geïnstalleerd. Daarnaast bewaart Safari niet welke websites je hebt bezocht.

Zo werkt het

Een handige feature dus, maar het probleem is dat Safari standaard een normaal venster opent wanneer je de browser opent. Via ‘Archief > Nieuw privévenster’ in de menubalk kun je een veiliger venster openen, maar wellicht vind je het handiger dat dit standaard gebeurt. Hierdoor hoef je alleen maar op het Safari-icoontje op je Mac te tikken om in een privévenster aan de slag te gaan. Volg de stappen hieronder om het in te stellen.

  1. Open Safari op je Mac en klik in de menubalk op ‘Safari > Voorkeuren’;
  2. Vervolgens verschijnt het instellingenscherm in beeld. Ga naar ‘Algemeen’;
  3. Zorg vervolgens dat achter ‘Open Safari met’ de optie ‘Een nieuw privévenster’ is ingesteld. Heb je dit gegaan, dan opent de browser altijd automatisch de privémodus.

Privévensters op iOS

Ook in de iOS-versie van Safari kun je privévensters gebruiken. Hoewel het eigenlijk niet mogelijk is om – zoals op de Mac – standaard de modus in te schakelen, is er een trucje om dit alsnog te doen.

Open eerst een privévenster in Safari op je iPhone of iPad en schakel de modus niet uit als je naar een andere app gaat. Laat je het privévenster op de voorgrond staan, dan krijg je ‘m automatisch te zien als je Safari later weer opstart.

→ Op zoek naar meer? Check dan ons overzicht met handige iPhone en Mac-tips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu