iOS 11-tip: zo verwijder je het diepte-effect van een Portretfoto
Lars Paymans

Met de Portretfunctie van de iPhone 7 Plus maak je mooie foto’s met diepte-effect. Maar soms is het achteraf toch mooier om dit uit te zetten. We laten zien hoe.

Nieuwe Portretfuncties in iOS 11

Apple introduceerde de Portretstand van de iPhone-camera met de iPhone 7 Plus en iOS 10.1. Door de speciale dubbele cameralens van de 7 Plus te benutten, wordt het object of de persoon waar je op focust uitgelicht. De rest van de foto kan hierdoor wazig worden gemaakt, zodat je mooiere portretten maakt.

Portretstand diepte-effect verwijderen

Hoewel de functie eind 2016 al verscheen, is hij met iOS 11 pas echt af. De bètatag is weg als je de stand opent en Apple heeft bovendien wat handige nieuwe functies toegevoegd. De manier waarop de foto’s gemaakt worden is onveranderd gebleven, maar er zijn wel wat bewerkopties bij gekomen.

Zo hoef je nu niet meer te kiezen of je een originele foto of Portretfoto bewaart. Door het nieuwe afbeeldingformaat dat iOS 11 introduceert kan Apple meer info aan foto’s toevoegen, terwijl er nog steeds opslagruimte wordt bespaard. Let wel dat je voor onderstaande stappen dus minimaal iOS 11 of hoger op je iPhone moet draaien. Ook heb je een iPhone met dubbele cameralens nodig om de Portretstand überhaupt te kunnen gebruiken.

Zo kun je het Portretstand diepte-effect verwijderen

  1. Open de Camera-app van Apple;
  2. Tik op Portret en maak een foto met Diepte-effect;
  3. Open de foto die je net gemaakt hebt;
  4. Tik op Wijzig;
  5. Schakel tussen de foto met en zonder diepte-effect door op ‘Diepte’ te tikken.

De functie is een welkome verbetering aan de iPhone Portretstand, omdat de techniek nog lang niet altijd perfect werkt. Dit zorgt er zo nu en dan voor dat een mooie foto verpest wordt door lijnen die niet goed lopen of per ongeluk ook wazig zijn. Door nu probleemloos achteraf dit aan te passen, kun je met een gerust hart de Portretstand gebruiken. Zonder dat je het risico loopt een moment te missen.

Lees ook: Met deze 4 tips maak je de mooiste iPhone 7 Plus Portretfoto’s

Het laatste nieuws over iOS 11

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.