Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Tip: Zo verwijder je het diepte-effect van een iPhone-Portretfoto

Lars Paijmans
17 juli 2018, 16:22
2 min leestijd
Tip: Zo verwijder je het diepte-effect van een iPhone-Portretfoto

Met de Portretfunctie van de iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus en iPhone X maak je mooie foto’s met een diepte-effect. Maar soms is het achteraf toch mooier om dit uit te zetten. We laten zien hoe.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Portretfuncties vanaf iOS 11

Apple introduceerde de Portretstand van de iPhone-camera met de iPhone 7 Plus en iOS 10.1. Door de dubbele cameralens van de 7 Plus, 8 Plus en X te benutten, wordt het object of de persoon waar je op focust uitgelicht. De rest van de foto kan hierdoor wazig worden gemaakt, zodat je mooiere portretten maakt.

Portretstand diepte-effect verwijderen

Hoewel de functie eind 2016 al verscheen, is hij sinds iOS 11 pas echt af. De bètatag is weg als je de stand opent en Apple heeft ook wat handige functies toegevoegd. Bovendien beschikken de iPhone 8 Plus en iPhone X over de zogeheten Portretbelichting-functie. Deze modus geeft je een viertal opties om de belichting kunstmatig aan te passen. Zo lijkt het net alsof er een schijnwerper op iemand schijnt, of je een lamp op iemands gezicht richt. Meer hierover lees je in de iPhone 8 Plus review.

Door het afbeeldingformaat dat iOS 11 introduceerde kan Apple meer info aan foto’s toevoegen, terwijl er nog steeds opslagruimte wordt bespaard. Let wel dat je voor onderstaande stappen dus minimaal iOS 11 of hoger op je iPhone moet draaien. Ook heb je logischerwijs een iPhone met dubbele cameralens nodig om de Portretstand überhaupt te kunnen gebruiken.

Zo kun je het Portretstand diepte-effect verwijderen

  1. Open de Camera-app van Apple;
  2. Tik op ‘Portret’ en maak een foto met diepte-effect;
  3. Open de foto die je net gemaakt hebt;
  4. Tik op ‘Wijzig’;
  5. Schakel tussen de foto met en zonder diepte-effect door op ‘Diepte’ te tikken.

De functie is een welkome verbetering aan de Portretstand, omdat de techniek niet altijd perfect werkt. Dit zorgt er zo nu en dan voor dat een mooie foto verpest wordt door lijnen die niet goed lopen of per ongeluk ook wazig zijn. Door dit probleemloos achteraf aan te passen, kun je met een gerust hart de Portretstand gebruiken. Zonder dat je het risico loopt een moment te missen.

Het laatste nieuws over iOS 11

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu