Popcorn Time op de Mac: dit moet je allemaal weten

Rutger Otto
5 februari 2015, 12:37
4 min leestijd
Popcorn Time op de Mac: dit moet je allemaal weten

Hoewel de populaire videodienst Popcorn Time op iOS alleen werkt met een jailbreak, is het programma op de Mac wel voor iedereen te gebruiken. In dit artikel leggen we uit hoe Popcorn Time op de Mac werkt en hoe je het installeert.

Lees verder na de advertentie.

Wat is Popcorn Time?

Popcorn Time is een gratis programma waarmee gebruikers de nieuwste films en series kunnen bekijken in een Netflix-achtige omgeving. Je krijgt rijen met posters voorgeschoteld van films met de titel en het jaar van verschijnen. Tik je op een film, dan opent een nieuw venster met meer informatie. Zo kun je de IMDb-score bekijken en lees je meer informatie over de film.

Is Popcorn Time legaal?

In tegenstelling tot Netflix is Popcorn Time niet legaal. Dat komt omdat de dienst films streamt via torrents. Dat betekent dat je als gebruiker data downloadt en uploadt, net zoals wanneer je een torrent binnenhaalt. Met Popcorn Time hoef je echter niet te wachten tot de hele film binnen is. In het begin heeft de film even tijd nodig om te laden, daarna stream je het vlekkeloos over het torrent-netwerk. Wel moeten er genoeg uploaders van het torrent-bestand beschikbaar zijn om de film te kunnen streamen.

Popcorn Time ios

Installeer Popcorn Time Mac

Het installeren van Popcorn Time op de Mac is heel gemakkelijk. Er zijn echter wel verschillende aanbieders van Popcorn Time. De meest populaire zijn popcorntime.io en Time4Popcorn (popcorn-time.se, dat zich nu gewoon Popcorn Time noemt). Wij hanteren laatstgenoemde omdat die de meeste functionaliteiten heeft, waaronder een VPN-functie, waarover later meer.

Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je Popcorn Time installeert op de de Mac. Volg de handleiding nauwkeurig, dan wijst het zichzelf.

1. Ga naar de website popcorn-time.se.

2. Klik op de rode downloadknop die je direct in beeld ziet staan om het .dmg-bestand te downloaden. De huidige versie is Beta 5.2 en is geschikt voor Mac OS X 10.7 of nieuwer.

popcorn time mac download 1

3. Open het gedownloade bestand door met de rechter-muisknop op het Popcorn Time-icoon te klikken en te kiezen voor ‘Open’.

popcorn time download 2

4. Popcorn Time wordt meteen geopend, je kunt nu films of series kijken.

popcorn time download 3

Popcorn Time gebruiken

Het programma Popcorn Time is heel simpel om te gebruiken. Op de startpagina zie je meteen de meest populaire films staan waaruit je kan kiezen. Heb je liever iets anders, dan vind je links in de app een menu waarmee je verschillende categorieën kan kiezen, zoals sci-fi, animatie of drama. De resultaten kun je vervolgens op populariteit, datum van toevoeging, titel of jaar van verschijnen sorteren. Ben je op zoek naar een specifieke film, dan kun je rechtsboven in de app op het loepje klikken om de zoekfunctie te openen.

Zoals gezegd werkt Popcorn Time voor films en series. Linksboven in het programma kun je switchen tussen deze mogelijkheden.

popcorn time mac

Heb je iets gevonden om te kijken, dan klik je op de filmposter. Je krijgt nu een scherm te zien met meer invormatie over de film, zoals de synopsis en de speelduur. Onderin beeld staat hoeveel peers er beschikbaar zijn, waarvoor geldt: hoe meer, des te beter de stream is. Ook kun je de kwaliteit van de film aanpassen, bijvoorbeeld in 720p of 1080p. Sommige films bieden zelfs 3D.

Naast de kwaliteit kun je bekijken of er ondertiteling in jouw taal beschikbaar is. Nederlands wordt zeker bij populaire films aangeboden. Ook kun je een trailer kijken als je nog overgehaald moet worden voor het kijken.

Zo kijk je anoniem via Popcorn Time

Eén van de functies die popcorn-time.se wel heeft maar popcorntime.io niet, is het kunnen inschakelen van VPN. Die afkorting staat voor Virtual Private Network. Als je deze verbinding inschakelt kunnen partijen van buitenaf niet zien waar je vandaan komt en wie je bent. Het ip-adres van je Mac wordt dan verborgen. De VPN-verbinding van Popcorn Time wordt verzorgd door Kebrum. Hoewel je hiermee anoniem films en series kunt bekijken, ben je nooit helemaal veilig. De kans dat Kebrum onder druk ip-adressen doorgeeft aan organisaties die je willen vervolgen, blijft aanwezig. Gebruik blijft dus op eigen risico.

Popcorn Time op iOS

Popcorn Time werkt niet op iOS zonder dat je toestel gejailbreakt is. De makers hebben laten weten dat ze werken aan een oplossing voor gebruikers die geen jailbreak op hun iOS-device hebben. Wanneer die precies komt, is vooralsnog onduidelijk.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu