Met deze 8 tips word je de beste in Pokémon GO

14 juli 2016, 21:07
5 min leestijd
Met deze 8 tips word je de beste in Pokémon GO

Wil je een Pokémon-meester worden in Pokémon GO? Zoek dan niet verder, want wij hebben enkele handige tips zodat jij de beste wordt.

Lees verder na de advertentie.

De beste Pokémon GO tips

Inmiddels heb je wellicht al een aardige verzameling Pokémon te pakken bij het spelen van Pokémon GO. De game zorgt ervoor dat iedereen massaal naar buiten gaat, op jacht naar de virtuele beestjes. Toch mist Pokémon GO wat: duidelijke uitleg over de verschillende onderdelen van het Pokémon-vangen. Wij hebben ons ondertussen helemaal suf gespeeld en bieden je houvast met deze Pokémon GO-tips.

1. Jaag op de zeldzame Pokémon

Rechtsonder in het scherm zie je welke Pokémon bij je in de buurt zijn. Door hier op te drukken krijg je de beestjes in een grid te zien. De voetstapjes onder de plaatjes van de Pokémon staan vervolgens voor de afstand die ze van je bevinden. Meer voetstapjes betekent verder weg. Om op ze te jagen moet je echter ook het grid zelf gebruiken. Staat een Pokémon rechtsonder het grid, dan is deze ver weg.

pokemon go installeren

Staat een Pokémon linksboven het grid, dan is het beestje zeer dichtbij. Door de positie van je gewenste Pokémon in het grid te volgen tijdens het lopen, kom je langzaam steeds dichterbij. Zo kun je dus echt op jacht naar de Pokémon die je nog mist.

2. Gebruik je candy slim

Bij elke Pokeḿon die je vangt krijg je drie candy. Als je dubbele Pokémon naar de professor stuurt, krijg je daar nog een candy bij. Maar hoe kun je deze snoepjes nou het beste uitgeven? Je hebt twee opties: je Pokémon verbeteren en je Pokémon evolueren. Omdat het verbeteren van je Pokémon maar één candy en wat stardust kost, is het verleidelijk om die optie te kiezen. Toch kun je beter candy sparen om je Pokémon te evolueren. Daar wordt het beestje namelijk een stuk sterker van. Is de evolutie klaar, dan kun je alsnog candy uitgeven aan het versterken van de geëvolueerde Pokémon.

pokemon go tips

3. Vecht in eigen gyms

In de wereld kom je gyms tegen. Vanaf level 5 kun je tegen deze locaties vechten om ze over te nemen. Vergeet echter niet dat je ook dingen kunt doen om gyms van je eigen team te helpen. Je kunt er tijdelijk Pokémon achterlaten om het indringers moeilijker te maken, maar je kunt tegen de Pokémon van je eigen team vechten.

Hiermee maak je de gym sterker. Vergeet overigens ook niet dat je gratis spullen kunt krijgen als een gym in je bezit hebt. Hiervoor moet je de gym wel minimaal 24 uur vasthouden, wat niet meevalt. Heb je het echter toch voor elkaar, dan kun je in de shop bovenin op het schildje drukken en je cadeautjes in ontvangst nemen.

4. Vecht strategisch

Vechten tegen de gyms van de tegenstander valt nog niet mee. Het scheelt echter al een stuk als je precies weet wat je mogelijkheden zijn tijdens het vechten. Door op het scherm te drukken, laat je de Pokémon aanvallen. Door te swipen springt het beestje opzij zodat er een aanval van de tegenstander ontweken wordt. Onder de levensbalk van je Pokémon vullen ondertussen blauwe blokjes. Elk blokje staat voor een speciale aanval. Door het scherm ingedrukt te houden vuur je de speciale aanval af.

Heb je gewonnen? Dan kun je vaak nog niet direct de gym claimen. Door je winst is enkel het level van de gym gedaald. Gebruik daarom je items om je Pokémon weer op te frissen en ga er nog een keer voor.

pokemon go tips

5. Vergeet je items niet

Sowieso is het gebruik van items een goede tip. Zo kun je een ‘lucky egg’ eten, waardoor je het komende half uur meer ervaringspunten krijgt. Het is slim om eerst een serie evoluties op te sparen, bijvoorbeeld van Rattatas of Pidgeys, en deze uit te voeren na het eten van zo’n ei.

Dan stijg je sneller in level en kom je sneller betere Pokémon tegen. Je kunt ook ‘incense’ branden om Pokémon naar je toe te lokken, of een ‘lure module’ op een Pokéstop zetten, zodat de beestje daar naartoe komen. Vergeet tijdens het vechten ook niet je ‘razz berries’ te gebruiken, want dan is het vangen een stuk makkelijker.

6. Leg de eieren in de incubators

Naast het verzamelen van items en Pokémon, krijg je ook Pokémon-eieren. Deze komen uit door afstanden te lopen en verder hoef je er niet naar om te kijken. Wel moet je ze eerst in een incubator plaatsen. Het handigst is dat je elke keer als er een ei uitkomt, je direct een nieuw ei in de incubator legt. Zo haal je het meeste uit je wandeltijd.

7. Ga eens naar een andere plek

Op allerlei verschillende plekken zijn verschillende Pokémon te vinden. Het is daarom slim om niet altijd op dezelfde plek te zoeken, maar er ook eens op uit te gaan. Wie weet wat je tegenkomt. Ga bijvoorbeeld eens naar een stadscentrum voor veel Pokéstops om daarna je zak vol Pokéballs mee te nemen de natuur in.

pokemon go tips

8. Bespaar je accu

Er zijn verschillende manieren om je accu te besparen tijdens het spelen. Zet bijvoorbeeld de Battery Saver-functie aan het in het instellingenmenu. Zet het augmented reality-element uit tijdens het vangen, want je camera verbruikt veel stroom. Ook kun je natuurlijk gewoon je scherm dimmen. Wil het allemaal nog steeds niet lukken, dan kun je natuurlijk ook een powerbank kopen voor de extra stroom.

Pokémon GO downloaden

Pokémon GO is nu te downloaden in de Nederlandse en Belgische App Store. Downloaden kan via de link hieronder, maar zorg dat je beschikt over 110MB aan vrije opslagruime en iOS 8 of hoger.

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu