De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

Tip: zo speel je Pokémon GO op de iPad

Lars Paijmans
24 augustus 2016, 16:01
3 min leestijd
Tip: zo speel je Pokémon GO op de iPad

Pokémon GO is de game van het moment, maar je hebt er wel een smartphone met mobiel internet voor nodig om het te spelen. Met een iPad kun je echter ook prima op monsterjacht, wat het spel voor kinderen ineens een stuk toegankelijker maakt. Met deze tips ben je straks ook op de iPad een Pokémon meester.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO iPad: zo werkt dat

Pokémon GO werkt natuurlijk het beste op een met internet verbonden iPhone, maar we kunnen ons best een aantal situaties voorstellen dat je bent aangewezen op een iPad. Ouders die hun kinderen ook willen laten spelen bijvoorbeeld, maar wel zelf hun iPhone willen blijven gebruiken. Ouders met meerdere kinderen kunnen hierdoor een iPhone en iPad tegelijk gebruiken als Pokémon GO-spelcomputer.

pokemon go iPad

Als je van plan bent om Pokémon GO op een iPad te spelen, is het belangrijk om te weten of je een iPad met of zonder mobiel internet hebt. Dit bepaalt namelijk of je een iPhone moet koppelen of niet. Pokémon GO met 4G is heel makkelijk. Je plukt de app uit de App Store, installeert hem en je kunt net zoals je iPhone beginnen met spelen. Omdat het spel een mobiele internetverbinding en gps nodig heeft, en deze allebei aanwezig zijn, hoef je verder geen acties te ondernemen.

Als je een iPad zonder mobiel internet hebt, dan wordt het een iets ander verhaal. In dat geval heb je een iPhone met mobiel internet nodig die je met een persoonlijke hotspot aan de iPad koppelt. Zo geef je het internet door en kan de iPad alsnog online verbinding maken. Niet ideaal dus, maar wel goed genoeg als je als ouder je iPhone koppelt aan de iPad van je kind.

  1. Open de Instellingen op je iPhone;
  2. Kies voor ‘Persoonlijke Hotspot’ en zet de schakelaar op groen;
  3. Onthoud het wachtwoord dat op het iPhone-scherm staat.

Nu je iPhone correct is ingesteld kun je de Pokémon GO iPad erbij pakken die je op deze manier met het internet wil verbinden.

  1. Open de Instellingen op je iPad;
  2. Kies wifi en tik op de iPhone die in het overzicht verschijnt;
  3. Vul het wachtwoord in dat op het iPhone-scherm staat.

Nu je iPad via een omweg alsnog met het internet verbonden is, kun je Pokémon GO spelen. Je mist alleen de gps, dus zul je op de locatiebepaling via wifi-routers moeten vertrouwen. Het is echter wel mogelijk om het spel op deze manier te spelen.

Alleen op wifi spelen

Als je geen mobiel internet hebt, kun je Pokémon GO natuurlijk ook gewoon alleen op wifi spelen. Je zult dan zelf op zoek moeten naar wifi-hotspots om je heen, zoals bij het station, een restaurant of sommige plekken in de binnenstad. Met een beetje hulp van Lures in het spel kun je er zelfs voor zorgen dat de Pokémon naar jou toe komen, in plaats van dat jij hun richting op moet.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu