Tip: Zet het automatisch downloaden van podcasts uit en bespaar opslag

9 juni 2019, 13:16
1 min leestijd
Tip: Zet het automatisch downloaden van podcasts uit en bespaar opslag

Podcasts kunnen lang duren. Daar is niks mis mee, maar de shows nemen wel veel opslagruimte in beslag. Zo zorg je ervoor dat Apple Podcasts nieuwe afleveringen niet langer automatisch downloadt op je iPhone of iPad.

Lees verder na de advertentie.

Podcasts automatisch downloaden uitschakelen

De podcast is terug van weggeweest en na iOS krijgen de geluidsbestanden met macOS Catalina ook een eigen app. Wie op meerdere shows geabonneerd is merkt na verloop van tijd dat de afleveringen elkaar in rap tempo opvolgen. Bovendien hebben podcasts veel opslagruimte nodig, helemaal wanneer nieuwe episodes automatisch op de achtergrond downloaden.

iPhones met een beperkte opslagcapaciteit raken zo snel vol. Gelukkig kun je hier iets aan doen. Podcasts automatisch downloaden uitschakelen doe je zo:

  1. Open de Instellingen op je iPhone of iPad;
  2. Ga naar ‘Podcasts’ en kies ‘Download afleveringen’
  3. Selecteer ‘Uit’.

In hetzelfde menu kun je er ook voor kiezen om alle niet-afgespeelde podcasts te downloaden. Hierbij worden alle afleveringen die je nog niet hebt geluisterd in een keer gedownload. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je later bij een show bent ingestapt en voorgaande seizoenen achter elkaar wil luisteren.

Ook interessant: De 5 beste podcast-apps voor de iPhone: Castro, Pocket Casts en meer

Spotify en podcasts

Luister je vooral via Spotify naar podcasts? Dan zit er niets anders op dan nieuwe afleveringen handmatig downloaden. Er is namelijk geen optie om shows automatisch te downloaden. Hopelijk komt hier binnenkort verandering in, want met de overname van Gimlet Media en Anchor lijkt de Zweedse streamingdienst zich steeds meer op podcasts te richten.

Lees ook: Opinie: Spotify betreedt de podcastmarkt, en dat is waarschijnlijk slecht nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu