Tip: pdf’s ondertekenen op je iPhone, iPad of Mac doe je zo

Florence Peeters
8 augustus 2018, 15:03
2 min leestijd
Tip: pdf’s ondertekenen op je iPhone, iPad of Mac doe je zo

Een e-mailbijlage met een handtekening ondertekenen kan een stuk sneller. Het is namelijk niet nodig om de bijlage eerst uit te printen en ondertekend weer in te scannen. In deze tip laten we zien hoe een pdf ondertekenen gemakkelijk vanaf je iPhone, iPad of Mac kan.

Lees verder na de advertentie.

Een pdf ondertekenen op je iPhone of iPad: zo doe je dat

Contracten, belastingaangiftes, reserveringen of andere administratie: het komt regelmatig voor dat je een bijlage in je inbox krijgt dat ondertekend moet worden. De Mail-app op de iPhone en iPad laat je dit snel regelen in de app zelf, zodat je het ondertekende bestand ook meteen weer terug kan sturen.

  1. Open in je Mail-app het pdf-bestand dat je wil ondertekenen;
  2. Druk rechtsboven op het stift-icoontje;
  3. Onderin verschijnt nu een menu om het bestand te bewerken. Druk op het plusje rechts en selecteer ‘Handtekening’;
  4. Heb je al eens een handtekening ingevoerd? Selecteer deze of maak een nieuwe aan. Teken op het scherm je handtekening. Het kan helpen om het scherm te kantelen, om meer ruimte te hebben. Klik op ‘Gereed’ als je klaar bent;
  5. De handtekening verschijnt in de bijlage. Sleep deze naar de juiste plek. Door middel van de blauwe puntjes eromheen kun je de handtekening nog vergroten of verkleinen;
  6. Tik op ‘Gereed’. Wil je het ondertekende bestand direct terug mailen, selecteer dan ‘Antwoord allen’. Om de pdf in een nieuwe mail te plaatsen, druk je op ‘Nieuw bericht’.

Iedere handtekening die je invoert om pdf-bestanden mee te ondertekenen, wordt automatisch opgeslagen. Als je meerdere Apple-devices gekoppeld hebt, wordt deze gesynchroniseerd naar je andere apparaten. Wil je vanaf je iMac of Macbook en pdf ondertekenen? Voorvertoning heeft dezelfde tool.

Een pdf ondertekenen op je Mac

  1. Open de bijlage die je wil ondertekenen in Voorvertoning;
  2. Klik op ‘Extra’s’ in de menubalk. Selecteer de optie ‘Annoteer’ en druk op ‘Handtekening’;
  3. Maak een nieuwe handtekening aan of selecteer een bestaande. Een nieuwe handtekening aanmaken doe je door op ‘Beheer handtekeningen’ te klikken;
  4. Druk op ‘Gereed’ en zet de handtekening die in het bestand verschijnt op de juiste plek.
pdf ondertekenen

Vanaf je Mac stuur je het ondertekende bestand weer door naar wie je wil. Ook de handtekening die je hierop aanmaakt, wordt gesynchroniseerd over al je apparaten.

Bekijk meer tips voor je Apple-devices

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu