De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Tip: Zo verander je je oude iPhone in een handige spelcomputer

Rick van der Veer
9 april 2018, 19:18
3 min leestijd
Tip: Zo verander je je oude iPhone in een handige spelcomputer

Heb je een oude iPhone of iPad liggen en weet je niet zo goed wat je ermee moet doen? Met deze tips kunnen jij (of je kinderen) ‘m nog gebruiken als handige spelcomputer.

Lees verder na de advertentie.

Gebruik je iPhone als spelcomputer

Heb je net een nieuwe iPhone of iPad gehaald en weet je niet wat je met je oude toestel moet doen? Dan kan het een leuk idee zijn om ‘m als meeneembare spelcomputer in te stellen. Hieronder hebben we een aantal zaken op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden.

Controleer de accu van je iPhone

Wil je een oude iPhone hergebruiken als spelcomputer, dan is het een goed idee om na te gaan hoe het met je accu gesteld is. Heb je een iPhone 6 of hoger, dan kun je met iOS 11.3 de gezondheid van je accu controleren. Hiervoor moet je de accubeheerfunctie van iOS 11.3 gebruiken. Deze is niet beschikbaar voor iPads, maar de accu’s van Apples tablets verslijten doorgaans ook minder snel.

iPhone spelcomputer

Als de accu van je iPhone versleten is, kan hij minder goed omgaan met situaties waarin er veel energie wordt verbruikt. Dit soort situaties komen juist vaker voor tijdens het spelen van games. De Energiebeheer-instelling schroeft automatisch de prestaties van je iPhone terug, zodat er geen vastlopers ontstaan. Het kan dus de moeite waard zijn om de accu te laten vervangen door een nieuwe. Dit kun je nog tot het einde van 2018 voor 29 euro bij Apple zelf laten doen.

Zet je iPhone of iPad terug naar de fabrieksinstellingen

Het ligt misschien voor de hand, maar als je je oude apparaat alleen voor games wil gebruiken, kan het helpen ‘m van tevoren op fabriekinstellingen te zetten. Hiermee haal je in één keer al je gevoelige gegevens van het apparaat en begin je met een schone lei. Bovendien is dan je volledige opslagruimte beschikbaar voor games.

Check ons uitgebreide artikel voor het terugzetten van je iPhone-fabrieksinstellingen. Daar vind je verschillende manieren om je iPhone of iPad te resetten, en alle zaken waar je rekening mee moet houden.

Schaf een controller aan voor je iPhone

Uiteraard kun je je game-iPhone gewoon via het touchscreen bedienen. Veel games houden hier rekening mee en zijn dan ook zonder problemen met aanraking te bedienen. Ben je echter een console gewend, dan is gamen met een fysieke controller een stuk prettiger. Je hebt hiervoor talloze opties: van uitgebreide iPhone-hoesjes met ingebouwde controllers tot losse gamepads.

iPhone spelcomputer

Eén van onze favorieten is de Steelseries Nimbus. Deze compacte controller heeft wel wat weg van een Xbox-controller, en stop je zo in je tas. De Nimbus verbindt via bluetooth met je iPhone of iPad zodat je geen gedoe hebt met draden. Wil je een iPhone-hoes met ingebouwde controller, dan kun je eens naar de Gamevice-controller voor iPhone kijken. Die laatste optie is wel relatief duur, maar verandert je oude iPhone wel in één keer in een handheld-spelcomputer.

Stel ouderlijk toezicht in

Wil je je oude iPhone of iPad als spelcomputer voor een kind instellen? Dan kan het handig zijn om er een kinderslot op te zetten zodat er niets mis gaat. In onderstaand artikel lees je alles over hoe je deze functie instelt op je oude iOS-apparaat.

Ouderlijk toezicht instellen op een iPhone of iPad: zo doe je dat in 4 stappen

Game-tips van iPhoned

Uiteraard is een iPhone- of iPad-spelcomputer niet compleet zonder een assortiment aan toffe games om te spelen. Gelukkig houdt de iPhoned-redactie wel van een spelletje, en vind je hier regelmatig artikelen met toffe gametips terug. Check daarom ons grote overzicht met iPhone-games, zodat je nooit uitgespeeld raakt. Ook vind je daar ons maandelijkse game-overzicht, zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste games voor je iOS-apparaat.

In april staat iPhoned uitgebreid stil bij het thema Gezin. De hele maand staan onze artikelen in het teken van alles wat met Apple en het gezin te maken heeft. Houd iPhoned dus in de gaten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief of download de iPhoned-app om op de hoogte te blijven.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu