Verkeersongelukken melden in Google Maps: zo doe je dat

18 oktober 2019, 10:58
2 min leestijd
Verkeersongelukken melden in Google Maps: zo doe je dat

Het is vanaf nu mogelijk om verkeersongelukken, files en snelheidscontroles te melden in Google Maps. Op die manier help je andere weggebruikers bij het plannen van hun reis. iPhoned laat zien hoe je dit doet.

Lees verder na de advertentie.

Ongelukken melden in Google Maps doe je zo

De functie rolt per direct uit voor iPhone-gebruikers. De update komt in fases uit. Dit betekent dat het een paar dagen tot een week kan duren voordat jouw Google Maps-app is geüpdatet. Volg onderstaande stappen om een verkeerssituatie te melden:

  1. Open Google Maps op je iPhone;
  2. Plan je reis zoals je dat gewend bent;
  3. Kom je iets opmerkelijks tegen onderweg? Tik dan op het plus-icoon rechts in beeld;
  4. Geef vervolgens aan wat voor een incident je bent tegengekomen en bevestig.
ongelukken google maps doorgeven

Op die manier help je andere bestuurders in het omzeilen van snelheidscontroles en files. Zorg er uiteraard voor dat je de melding op een veilige manier doorstuurt, bijvoorbeeld tijdens stilstand. Ook kun je natuurlijk even een rustige plek opzoeken om de melding te doen.

Lees ook: Deel de route en voortgang van je reis via Google Maps

Dit kun je allemaal doorgeven

Je kunt vrijwel alle soorten verkeerssituaties doorgeven aan Google Maps. Van werkzaamheden, gesloten rijbanen tot aan objecten op de weg. Het is ook mogelijk om aan te geven dat een weg niet begaanbaar is voor bestuurders van speciale voertuigen. Daarnaast kun je natuurlijk files, snelheidscontroles en ongelukken doorgeven.

Deze meldingen worden vervolgens aan anderen getoond. Zij krijgen bij het plannen van hun reis te zien of ze problemen en eventuele vertragingen kunnen verwachten. Voor gebruikers van Waze, een andere navigatie-app, is dit niks nieuws. Google nam dit bedrijf enkele jaren geleden over en voegt steeds meer functies van Waze toe aan Maps.

Lees het laatste nieuws over Google Maps

Bron: Google-blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu