Zo blokkeer je automatisch onbekende bellers in iOS 13

Michel van 't Klaphek
16 juni 2019, 13:06
2 min leestijd
Zo blokkeer je automatisch onbekende bellers in iOS 13

Een van de fijnste features in iOS 13 is de mogelijkheid om automatisch onbekende en anonieme bellers te blokkeren. Deze worden automatisch doorgestuurd naar je voicemail. Zo schakel je de functie straks in.

Lees verder na de advertentie.

Onbekende bellers blokkeren in iOS 13

iPhone-gebruikers vragen er al jaren om en met iOS 13 heeft Apple eindelijk geluisterd. Het is mogelijk om mensen die niet in je contactenlijst staan automatisch naar je voicemail te sturen. Op die manier wordt je niet gestoord door de oproep, maar omdat diegene een bericht kan achterlaten mis je de misschien belangrijke boodschap niet.

Zo blokkeer je automatisch onbekende bellers in iOS 13:

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone;
  2. Scrol naar beneden en tik op ‘Telefoon’;
  3. Verschuif de schakelaar bij ‘Houd onbekende bellers stil’ zodat het vakje blauw wordt.
Onbekende bellers blokkeren iOS 13

Vanaf nu worden onbekende bellers op stil gehouden. Je iPhone gaat dus niet langer over maar stuurt de persoon direct door naar voicemail, waarna jij een melding van de gemiste oproep krijgt. De nieuwe functie is bedoeld om het aantal belletjes van telemarketeers en andere personen die je liever niet wil spreken tegen te gaan.

Let wel op. Veel overheidsinstanties, bedrijven, tandartsen en ziekenhuizen bellen ook anoniem. Uiteraard zullen zij de moeite nemen om een voicemail in te spreken, maar tijdens een dringende situatie is het voor hen wel vervelend dat ze jou niet direct te pakken kunnen krijgen. iOS 13 blokkeert overigens niet zomaar alle onbekende nummers: eerst worden je Mail- en Berichten-app gecheckt of de beller hierin voorkomt.

iOS 13 komt eraan

In juli begint vermoedelijk de publieke bèta van iOS 13, waarna de definitieve versie in september verschijnt. Momenteel kunnen enkel ontwikkelaars aan de slag met Apples nieuwe software. Controleer of jouw iPhone iOS 13 ondersteunt en check onze iOS 13 preview voor een eerste blik op de grootste update in jaren.

iOS 13 preview: De 8 belangrijkste nieuwe functies getest
Via: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu