In 3 stappen onbekende afzenders filteren in iMessage

Wouter Nijsen
11 april 2015, 16:08
1 min leestijd
In 3 stappen onbekende afzenders filteren in iMessage

Met iOS 8.3 is het mogelijk om berichten van onbekende afzenders in iMessage te filteren en spamberichten te rapporteren bij Apple. In deze tip lees je hoe dit precies in zijn werk gaat.

Lees verder na de advertentie.

Onbekende afzenders in iOS 8.3

Wanneer je veel gebruikmaakt van iMessage, kan het vervelend zijn als je (veel) berichten van onbekende afzenders ontvangt. In iOS 8.3 is gelukkig een manier om deze berichten te filteren. Door onderstaande stappen te volgen, verschijnen er geen rare berichtjes meer op je iPhone en kun je iMessage zonder problemen gebruiken.

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad en tik op ‘Berichten’;
  2. Veeg naar beneden en schakel de optie ‘Filter onbekende afzenders’ in;
  3. Open nu de Berichten-app op je iOS-apparaat, om het tabje met onbekende afzenders te laten verschijnen.
onbekende afzenders

Voortaan verschijnen alle berichtjes van mensen die je niet kent in het nieuwe tabblad. Belangrijk om te weten is dat de nieuwe optie van iOS 8.3 alleen werkt met iMessages. Sms-berichten verschijnen wél gewoon bij het tabblad ‘Contacten en sms’. Heb je liever alle berichten in één lijst, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om de optie uit te schakelen. Dat doe je door opnieuw de bovenstaande drie stappen te doorlopen.

Spam rapporteren in iOS 8.3

Daarnaast is het mogelijk om berichten van onbekende afzenders te rapporteren als spam. Dat doe je door in het betreffende bericht op ‘Spam rapporteren’ te tikken en vervolgens in het kleine menu dat verschijnt je keuze te bevestigen. Apple ontvangt hierna een melding en zorgt er dan voor dat het bericht automatisch van je iOS-toestel wordt verwijderd.

Lees meer over iOS 8.3

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu