Offline op vakantie: download series, films en muziek met deze apps

Erwin Vogelaar
5 juli 2018, 19:31
3 min leestijd
Offline op vakantie: download series, films en muziek met deze apps

Ook op vakantie wil je wel eens je eigen muziek luisteren, of een film/serie kijken. Aangezien je niet overal internet hebt, is het verstandig om deze entertainment thuis alvast uit te zoeken en te downloaden. Ideaal voor een offline vakantie.

Lees verder na de advertentie.

Offline vakantie: entertainment downloaden

Natuurlijk wil je op vakantie dingen doen die je thuis niet doet, maar soms wil je ook gewoon lekker onderuitgezakt een serie of film kijken, je muziek luisteren of een boek lezen. Doe je dat allemaal digitaal en heb je geen internet, dan ben je pineut. Gelukkig bieden veel apps tegenwoordig de mogelijkheid om je entertainment vooraf te downloaden, zodat je ze offline kunt luisteren en kijken. Let wel op: download je entertainment met een wifi-verbinding om je mobiele data te besparen.

Apple abonnementsdienst

Muziek: Apple Music en Spotify

Luister je veel muziek, of wil je net die enkele nummers of dat fijne album meenemen op vakantie? Dan kan door ze in Apple Music of Spotify te downloaden voor offline luisterplezier. Zo kun je op elk moment, ook op de meest afgelegen locaties, naar je favoriete deuntjes luisteren.

apple music offline

In Apple Music druk je naast het nummer of album dat je wil downloaden op de de Meer-knop (drie stippen). Vervolgens kies je voor ‘Maak offline beschikbaar’. Hetzelfde doe je met afspeellijsten, door onder de titel van de afspeellijst op de Meer-knop te drukken.

Gebruik je Spotify en heb je een Premium-abonnement? Dan kun je maximaal 3.333 nummers per apparaat downloaden om offline te luisteren. Dat is behoorlijk wat. Muziek offline beschikbaar maken kan door bij een album of afspeellijst bovenin op het schuifje te drukken naast ‘Downloaden’. Heb je geen internetverbinding, dan kun je die albums en afspeellijsten gewoon blijven luisteren.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify

Gratis via App Store
offline vakantie

Series en films: Netflix en Plex

Natuurlijk wil je ook niet zonder je favoriete films en series. Met Netflix is het makkelijk om deze op je iPhone of iPad te downloaden. Series download je per aflevering. Dat doe je door naar de serie in de app te gaan, naar beneden te scrollen en per aflevering op het downloadpijltje te drukken.

Films download je door naar de film in de app te gaan en direct onder de beschrijving aan de rechterkant voor ‘Downloaden’ te kiezen. Al je gedownloade series en films vind je vervolgens bij ‘Downloads’. Let wel op dat deze series en films niet oneindig beschikbaar blijven. Ga je dus op een lange vakantie? Wacht dan tot het laatste moment met downloaden. Een andere optie is Plex. Heb je een mediaserver thuis staan, dan kun je via Plex verbinding maken en vervolgens alle films en series hiervan lokaal opslaan op je iPhone of iPad.

Nieuw op Netflix: bekijk onze 5 tips voor juni 2018

Netflix

Netflix, Inc.

Gratis via App Store

Plex: Stream films, tv, nieuws

Plex Inc.

Gratis via App Store
offline vakantie

Boeken: Kindle, Kobo en Audible

Natuurlijk is het ook slim om je boeken alvast van te voren te downloaden. Of je nu een ereader gebruikt, of een van de apps op je iPhone, zoals de Kindle-app of de Kobo-app. Downloaden gaat in die gevallen heel makkelijk, omdat je enkel het boek dat je hebt aangeschaft hoeft aan te tikken waarna deze naar je toestel wordt gedownload.

Vervolgens kun je de boeken ook lezen zonder internetverbinding. In dat geval wordt je voortgang natuurlijk niet gesynchroniseerd met je andere apparaten. Daar heb je wel een internetverbinding voor nodig. Ook audioboeken download je bijvoorbeeld via de Audible-app of andere audioboeken-app. Eenmaal gedownload zijn ze offline te luisteren, mits je accu het toelaat.

bol.com Kobo

bol.com

Gratis via App Store

Amazon Kindle

AMZN Mobile LLC

Gratis via App Store

Audible - Amazon Audioboeken

Audible, Inc.

Gratis via App Store

Podcasts en meer

Er zijn ook andere vormen van entertainment die je al van te voren kunt downloaden voor uren plezier op vakantie. Denk aan het downloaden van een serie podcasts in je favoriete podcast-app, of het downloaden van games in de App Store. Wij zetten elke maand de beste nieuwe games in de App Store op een rijtje. Dit zijn de beste iOS-games van juni 2018.

Lees de nieuwste artikelen in onze vakantiegids

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu