Offline muziek luisteren op je iPhone: zo doe je dat

Of je nou door je internetbundel heen bent, in het vliegtuig zit of accu wil besparen: het is een uitkomst dat je muziek ook offline op je iPhone kan luisteren. In deze tip leggen we uit hoe.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Zo luister je offline muziek op je iPhone

Soms wil je muziek luisteren, maar ben je eventjes niet verbonden met je (mobiele) internetverbinding. Om dat op te lossen kun je muziek offline opslaan, zodat je altijd en overal toegang hebt tot je favoriete nummers.

Belangrijk om te weten is dat dit enige voorbereiding vergt. Om muziek offline te kunnen luisteren, moet je je nummers eerst downloaden. Hiervoor is het belangrijk dat je verbonden bent met een wifi-netwerk, want het downloaden kan aardig wat data kosten.

Spotify offline beluisteren

Op Spotify zijn er verschillende manieren waarop je nummers offline kunt luisteren. Allereerst kun je losse nummers die je leuk vindt opslaan. Deze worden automatisch verzameld in de afspeellijst ‘Vind ik leuk’, die je bovenaan in je Bibliotheek in de app terugvindt.

Een nummer opslaan doe je door op de drie puntjes erachter te tikken en vervolgens op ‘Vind ik leuk’ te drukken. Wil je een nummer opslaan dat je aan het afspelen bent? In de player vind je ook een hart-icoontje terug, dat je alleen hoeft aan te tikken.

Ook interessant: Deze 7 tips voor Spotify klinken als muziek in je oren

Nog gemakkelijker is het om een volledige afspeellijst op te slaan. Zeker wanneer je bijvoorbeeld een lange vliegreis of autorit voor de boeg hebt, heb je zo snel genoeg muziek verzameld. Dit doe je als volgt.

 1. Open Spotify;
 2. Tik op de afspeellijst die je offline wil luisteren;
 3. Tik bovenaan op ‘Downloaden’;
 4. Wacht totdat er bij elk nummer een groen icoontje staat, dan is je download compleet.

Een afspeellijst die je ook offline kan beluisteren, herken je in Spotify door het groene download-icoontje dat er naast het aantal nummers staat. Deze nummers staan opgeslagen in Spotify, dat daarvoor gebruikmaakt van de opslag van je iPhone.

Apple Music offline luisteren

Ook Apple Music biedt de oplossing van offline nummers die je op ieder moment aanzet. Net zoals bij Spotify is het mogelijk om zowel een los nummer als een volledige afspeellijst op te halen. Volg de stappen hieronder.

 1. Open de Muziek-app;
 2. Zoek het nummer of het album dat je wil downloaden;
 3. Tik naast het nummer of het album op de Meer-knop (drie stippen);
 4. Kies ‘Maak offline beschikbaar’.

Muziek op je iPhone offline luisteren

In de Muziek-app van je iPhone vind je niet alleen de muziek van Apple Music, maar kun je ook je eigen muziek uit iTunes checken. Voordeel is dat je hiervoor geen abonnement op een streamingdienst nodig hebt. Deze muziek moet je echter wel via een computer overzetten vanuit iTunes. Dit doe je als volgt.

 1. Sluit je iPhone aan op je Mac of pc en open iTunes;
 2. Ga naar ‘Bibliotheek’ en kies dan voor ‘Muziek’;
 3. Open de map met muziek die je over wilt zetten en sleep deze naar iTunes als je er nog geen muziek in hebt staan;
 4. Klik op het iPhone-icoontje links bovenin en selecteer je toestel;
 5. Kies tot slot voor ‘Synchroniseer’. Je kunt ervoor kiezen om de hele bibliotheek te synchroniseren, of alleen de nummers die je net hebt toegevoegd.

Als je nu de Muziek-app opent, vind je deze muziek online én offline terug onder het tabblad ‘Bibliotheek’. Heb je nog een Android-smartphone en wil je de muziek daarvan overzetten op je iPhone? Ook deze muziek kun je gemakkelijk overzetten.

Lees meer in ons maandthema Muziek

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.