In 4 stappen je notities in iOS 9.3 beveiligen met Touch ID

iOS 9.3 maakt de Notities-app een stukje functioneler én veiliger. In dit tipartikel laten we zien hoe je je aantekeningen beveiligt met Touch ID.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Notities beveiligen in iOS 9.3

Het zal je niet ontgaan zijn dat iOS 9.3 sinds maandagavond beschikbaar is. De belangrijkste nieuwe feature is Night Shift, maar de update breidt ook de Notities-app uit. Hierdoor is het voortaan mogelijk om aantekeningen op je iPhone of iPad te beveiligen met een wachtwoord of je vingerafdruk. Handig als je belangrijke zaken hebt genoteerd, maar niet wil dat iedereen ze zomaar kan lezen. Hoe je aantekeningen precies kunt beveiligen, leggen we in de onderstaande stappen uit.

  1. Open de Notities-app en kies de aantekening die je wilt beveiligen;
  2. Tik op het deelknopje rechtsboven en kies onderin voor de optie ‘Vergrendel notitie’;
  3. Voer vervolgens een wachtwoord en geef indien nodig een aanwijzing op. De Touch ID-knop staat standaard ingeschakeld;
  4. Druk tot slot op ‘Gereed’ om het proces te voltooien.

Heb je de stappen doorlopen, dan merk je dat de notitie nog steeds toegankelijk is. Om ‘m daadwerkelijk te beveiligen, dien je op het slotje bovenin te tikken. Wanneer je vervolgens naar het overzichtelijk met notities gaat, zie achter elke beveiligde aantekening een icoontje. Tik je hierop, dan moet je het wachtwoord invoeren of je vingerafdruk scannen.

Notities ontgrendelen

Uiteraard is het ook mogelijk om de beveiliging van een notitie weer te verwijderen. Doorloop hiervoor de volgende stappen.

  1. Open en ontgrendel de notitie met het wachtwoord of je vingerafdruk;
  2. Tik op het deelicoontje rechtsboven;
  3. Kies voor ‘Verwijder vergrendeling’.

Meer over iOS 9.3

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.