Gids: 5 tips om alles uit de Notities-app op je iPhone te halen

Florence Peeters
23 augustus 2018, 16:58
3 min leestijd
Gids: 5 tips om alles uit de Notities-app op je iPhone te halen

Snel even wat opschrijven gaat het handigst in de Notities-app op je iPhone. Toch kan de applicatie vaker van pas komen dan je denkt. In deze gids geven we vijf tips waarmee je alles uit de Notities-app haalt.

Lees verder na de advertentie.

Zo haal je meer uit de Notities-app

De Notities-app is al meerdere keren door Apple verbetert in iOS-updates en inmiddels zijn de mogelijkheden met de app best groot. Gebruik het als verzamelplaats voor je schoolaantekeningen, krabbels, boodschappenlijstjes of zelfs dagboek. Er zijn verschillende manieren waarop de Notities-app je leven een stukje fijner of gemakkelijker maakt.

1. Personaliseren

In het menu ‘Notities’ in de Instellingen-app kun je de Notities-app helemaal naar jouw smaak personaliseren. Selecteer hoe je je notities gesorteerd wil hebben, of er altijd een titel boven moet of juist niet, en kies hoe tabellen eruit horen te zien. Ook kun je hier instellen dat foto’s die je via Notities maakt worden opgeslagen in je fotorol.

2. Beveiligen

Wanneer je persoonlijke zaken of gevoelige informatie in notities toevoegt, is het slim om de app te beveiligen. Zo kan er niemand zomaar door jouw schrijfsels snuffelen. In het instellingenmenu kun je een speciaal wachtwoord voor de app instellen. Handig is dat zodra je dat hebt ingesteld, je de app ook kan openen met Touch ID of Face ID.

Wil je alleen bepaalde notities beveiligen in plaats van de gehele app? Ook dat is mogelijk. Swipe de notitie die je achter slot en grendel wil naar rechts en druk op het slotje. Dit kan wel alleen als je de notities synchroniseert met iCloud.

3. Foto’s en scans toevoegen

Wanneer je een bepaald document, een brief of geschreven notities op wil slaan, biedt de Notities-app ook uitkomst. Sinds iOS 11 kun je documenten inscannen, foto’s of video’s maken en toevoegen of zelfs een tekening maken en invoegen.

4. Tabellen maken

Heb je meer overzicht nodig in de notitie die je maakt? Gebruik dan een tabel. Zodra de balk boven je toetsenbord zichtbaar is in een notitie, druk je op het raster-icoontje helemaal links. Hierdoor komt er een tabel in de notitie te staan. Deze kun je zelf aanpassen en zo groot maken als je wil. Vervolgens kun je de tabel via dezelfde knop snel delen met anderen.

5. Toevoegen aan Bedieningspaneel of Widgets

Om nog sneller in de app te komen en op je iPhone te kladden, is het handig om een snelkoppeling aan te maken naar Notities. Hiervoor voeg je de app toe aan het Bedieningspaneel. Wanneer je dan van onder naar boven schuift of vanaf de iPhone X vanuit de rechterbovenhoek, kun je met een druk op de knop een notitie openen.

Om dit in te stellen, ga je in Instellingen naar het menu ‘Bedieningspaneel’. Bij ‘Pas regelaars aan’ voeg je vervolgens Notities toe aan het paneel. In de instellingen van Notities kun je vervolgens kiezen wat er opent als je vanuit daar in de app komt: je laatste notitie, een nieuwe of het overzicht. Houd de knop in het Bedieningspaneel ingedrukt om te kiezen wat voor soort nieuwe notitie je wil toevoegen, zoals een documentscan of checklist.

Wil je liever snel kunnen zien wat je laatste notities zijn? Voeg dan een widget toe. Ga hiervoor naar het meest linkse scherm op je iPhone en druk onderaan op ‘Wijzig’. Hier kan je vervolgens een Notities-widget toevoegen aan het scherm.

Lees meer tips voor je iPhone

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu