4 handige 3D Touch-tips voor de Notities-app

2 mei 2016, 19:13
2 min leestijd
4 handige 3D Touch-tips voor de Notities-app

De Notities-app is het lieverdje van iOS 9 en iOS 9.3, daar zijn we inmiddels wel achter. Als je een iPhone 6S of iPhone 6S Plus hebt kun je allerlei handige 3D Touch-functies gebruiken om acties uit te voeren. We zetten onze favorieten op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Notities 3D Touch: vier handige tips

3D Touch kun je in Notities op verschillende manieren toepassen. Zo kun je acties sneller uitvoeren, of spring je direct naar het juiste onderdeel van de app zodra je hem opstart. Voor deze acties heb je uiteraard wel een iPhone 6S of iPhone 6S Plus nodig, momenteel de enige iPhones die 3D Touch ondersteunen.

Notities 3D Touch

1. Bekijk en deel een preview razendsnel

Met de zogenaamde Peek & Pop-functie kun je met 3D Touch een preview van een Notitie oproepen. Zo zie je snel wat er precies in een bepaalde notitie staat, zonder dat je daarvoor het overzicht hoeft te verlaten. Terwijl je een Notitie op deze manier bekijkt, kun je hem naar de bovenkant van je scherm vegen om hem snel te delen, kopiëren of verwijderen.

Lees ook: In 4 stappen je notities in iOS 9.3 beveiligen met Touch ID

2. Preview en deel mediabestanden

De Peek & Pop-techniek is ook heel handig als je al een notitie geopend hebt. Door bijvoorbeeld op een afbeelding, kaart, tekening of url in het document te duwen. Er verschijnt dan eenzelfde preview als je een Notitie bekijkt. Deze kun je ook weer delen, verwijderen of kopiëren door hem naar de bovenkant van je scherm te vegen.

3. Snelle Acties van het app-icoon

Net zoals veel andere apps van Apple, kun je 3D Touch gebruiken om snelle acties uit te voeren. Door het app-icoon van de Notities-app stevig in te drukken, verschijnt er een submenu in beeld, waarmee je meteen een nieuwe tekening, nieuwe foto of nieuwe notitie kunt maken. Dit is net iets sneller dan handmatig een van deze acties uitvoeren.

4. Trek dikkere lijnen in een tekening

Net zoals de Apple Pencil kan ook 3D Touch ervoor zorgen dat je dikkere of dunnere lijnen trekt bij het maken van een tekening. Als je eenmaal weet dat het kan, kun je het heel gemakkelijk gebruiken. Je maakt simpelweg een tekening aan in Notities (tik op het golvende lijntje) en kies een stift, potlood of pen.

Als je vervolgens steviger op het scherm drukt terwijl je een lijn trekt, zul je zien dat deze een stuk dikker is dan een streep die je trekt als je vinger lichtjes op het scherm rust. Ook als je de gum steviger indrukt, kun je een groter gebied wissen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu