Niet gestoord worden tijdens het WK? Schakel notificaties uit!

Gijs Ettes
13 juni 2014, 16:22
1 min leestijd
Niet gestoord worden tijdens het WK? Schakel notificaties uit!

Je iPhone, iPad en iPod touch hebben allemaal de mogelijkheid om binnenkomende meldingen te tonen. Denk aan e-mails, sms’jes, Whatsapp-berichten en nieuwe tweets. Maar ook voor agenda-afspraken en herinneringen kun je gestoord woorden. Om dat juist te voorkomen, kun je notificaties uitschakelen. In deze tip laten we je precies zien hoe.

Lees verder na de advertentie.

notificaties uitschakelen

Hoe meer apps je op je Apple-toestel hebt geïnstalleerd, des te meer notificaties je waarschijnlijk ontvangt. Gelukkig kun je voor specifieke apps notificaties uitzetten, zodat ze je in het geval van nieuws of meldingen niet meer op de hoogte stellen. Dat is voor uiteenlopende situaties handig als je niet wilt dat je toestel geluid maakt of trilt.

Notificaties uitschakelen

Wil je notificaties uitschakelen, ga dan naar ‘Instellingen > Berichtencentrum’. Hier kun je precies bepalen wat er in het berichtencentrum, dat je raadpleegt door de statusbalk naar beneden te trekken, wordt getoond.

notificaties uitzetten

Scrol je iets naar beneden, dan kun je de meldingen voor specifieke apps als Berichten, Facebook en WhatsApp aanpassen. Tik op de gewenste app en selecteer ‘Meldingsstijl > Geen’ als je überhaupt niet gestoord wilt worden door de app. Kies je hier voor ‘Meldingen’, dan moet je een inkomende notificatie opvolgen voordat je verder kunt. ‘Stroken’ zijn wat dat betreft minder dwingend: deze verdwijnen automatisch.

Onderaan kun je overigens ook bepalen of de meldingen van de desbetreffende app op het toegangsscherm (dat je ziet als je je Apple-toestel inschakelt) worden getoond.

Helemaal onderaan het berichtencentrum kun je tot slot noodmeldingen in- en uitschakelen. We adviseren om deze meldingen aan te laten staan, omdat je anders bijvoorbeeld geen Amber Alerts ontvangt.

Check ook onze tip om je iPhone geluid harder te zetten!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu