Tip: Notificaties op 3 manieren organiseren in iOS 9

29 oktober 2015, 14:22
2 min leestijd
Tip: Notificaties op 3 manieren organiseren in iOS 9

Op iOS kun je door alle ontvangen notificaties scrollen in het Berichtgeving-menu. Het is mogelijk om ze op verschillende manieren te groeperen; wat voor jou het fijnst is. In dit tip-artikel leggen we uit hoe.

Lees verder na de advertentie.

Notificaties organiseren in iOS 9notificaties organiseren

Waarschijnlijk krijg ook jij dagelijks meldingen binnen op je iOS-device. Misschien kijk je er nooit meer naar om als je het toestel ontgrendeld, maar ze worden allemaal gebundeld in het Berichtgeving-menu. Daar kom je terecht als je van boven in je scherm naar beneden veegt. Zie je het Vandaag-overzicht, dan tik je boven in beeld even op Berichtgeving of je veegt op het scherm naar links om over te schakelen.

In het Berichtgeving-scherm staan alle notificaties van de laatste tijd, die je nog eens kunt bekijken om te zien of je niets hebt gemist. Maar wil je ze op een andere manier rangschikken, dan kan dat.

Zo werkt het rangschikken van meldingen

Berichtgeving bestaat sinds iOS 5. Toen werden alle meldingen onder elkaar per app gebundeld. Dat kun je ook in iOS 9 nog steeds instellen. Om dat te doen ga je naar ‘Instellingen > Berichtgeving’. In dit scherm zet je het schuifje achter ‘Groepeer per app’ op groen. Zo staat alles netjes per app bij elkaar.

Sinds de komst van iOS 9 heb je echter meer vrijheid in hoe je notificaties in Berichtgeving kan laten tonen. Via ‘Instellingen > Berichtgeving’ kun je als Sorteervolgorde bijvoorbeeld ‘Recent’ kiezen. Daarmee komen vanzelfsprekend de meest recente notificaties bovenaan te staan. Daarnaast is het echter ook mogelijk om de meldingen handmatig te sorteren. Daarmee kun je de belangrijkheid van apps in het notificatiescherm zelf kiezen, door ze naar onderen of naar boven te slepen. Als je deze functie kiest, kun je geen gebruikmaken van het groeperen per app.

Lees meer over iOS 9

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu