In 3 stappen notificaties in de Mail-app instellen

13 mei 2015, 18:16
1 min leestijd
In 3 stappen notificaties in de Mail-app instellen

De standaard Mail-app van iOS heeft een optie waarmee je notificaties voor specifieke conversaties kunt instellen. We laten zien hoe je dat doet.

Lees verder na de advertentie.

Notificaties in Mail-app instellen doe je zo

Notificaties in Mail-app

Als je veel gebruikmaakt van de standaard Mail-app van iOS en de bijhorende notificaties, dan is het behoorlijk irritant als je bij elk ontvangen mailtje een melding te zien krijgt. Nu was al een tijdje mogelijk om meldingen te ontvangen bij berichten van bepaalde personen, maar niet voor specifieke conversaties. Sinds iOS 8 is het echter wél mogelijk om notificaties voor mailconversaties te gebruiken. Hoe je die instelt, leggen we in onderstaande drie stappen uit.

  1. Start de Mail-app op je iPhone of iPad en kies één (of meerdere) conversatie(s) van je inbox uit;
  2. Open vervolgens een mailtje en tik linksonder op het vlaggetje. Kies vervolgens voor ‘Meld’ en bevestig je keuze door op ‘Laat mij weten’ te drukken;
  3. Herhaal dit voor alle conversaties die in jouw ogen belangrijk zijn en sluit de Mail-app af om alles op te slaan.

Voortaan ontvang je bij de geselecteerde mailconversaties een notificatie. Het is dan wel zaak om de berichtgeving voor de Mail-app in te schakelen. Dit doe je door naar ‘Instellingen > Berichtgeving > Mail’ te gaan en vervolgens de optie ‘Sta berichtgeving toe’ te activeren.

Notificaties in Mail-app

Overigens is het ook mogelijk om in ‘Berichtenreeksmeldingen’ een aantal zaken in te stellen. Zo is het mogelijk om het meldingsgeluid aan te passen en te kiezen of er een voorvertoning moet verschijnen wanneer er een nieuw mailtje binnenkomt.

→ Meer lezen? Check onze uitgebreide tippagina met nog veel meer handige tips & tricks!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu