NOS Teletekst-app voor iPhone of iPad: dit kun je ermee

Dennis de Vries
24 april 2019, 15:01
2 min leestijd
NOS Teletekst-app voor iPhone of iPad: dit kun je ermee

NOS Teletekst is en blijft een belangrijke bron van informatie. Het ziet er wat gedateerd uit, met grote pixels en primaire kleuren. Maar het laat het laatste nieuws, het weer of de voetbaluitslagen zien, en doet dat nog altijd heel goed. Met de gratis app krijg je Teletekst op je iPhone of iPad, met als bonus wat handige functies.

Zo werkt Teletekst voor iOS

De NOS Teletekst iOS-app heeft een aantal handigheidjes, die het gebruik sneller en gemakkelijker maken dan de traditionele Teletekst.

  • Door naar links of naar rechts te swipen ga je naar de vorige of volgende pagina;
  • Je kunt dubbeltikken om de pagina te verversen;
  • Maak snelkoppelingen naar je favoriete paginanummers. Door op het ster-icoontje rechts bovenin te klikken, kun je de huidige pagina als favoriet opslaan. Je kunt ‘m ook een eigen naam geven. Zo kun je Teletekst 818 opslaan onder de naam ‘Voetbaluitslagen’ en heb je die altijd bij de hand;
  • Een pagina die als favoriet is opgeslagen, kun je ook gebruiken als beginscherm van de app. Door bijvoorbeeld Teletekst 101 in te stellen als startpagina, heb je direct het laatste nieuws op het scherm als je de app opent.

Download NOS Teletekst voor iOS

De NOS Teletekst voor iOS-app is gratis te downloaden in de App Store. Voor wie geen app wil installeren is Teletekst ook in de browser beschikbaar. Je mist dan alleen wel enkele handige functies die de app wel heeft.

NOS Teletekst

Nederlandse Omroep Stichting

Gratis via App Store

De Teletekst-app ondersteunt Split View. Heb je dus een iPad met minimaal iOS 11, dan kun je het laatste nieuws van Teletekst op je scherm houden, terwijl je tegelijkertijd met een andere app bezig bent.

Klein minpuntje aan de app is wel dat hij door de STER wordt voorzien van reclame. Je kunt er alleen voor kiezen om geen gepersonaliseerde reclames te zien, maar de reclame uitzetten is helaas niet mogelijk.

NOS Teletekst al sinds 1980 goede nieuwsbron

De charme van NOS Teletekst is de eenvoud. Anders dan in veel andere nieuws-apps heeft Teletekst geen plaatjes, links, video’s of andere poespas. Het ziet er uit alsof het in 1980 is gemaakt. Dat is het ook. Dat is het jaar dat Teletekst beschikbaar kwam als extra informatiekanaal op Nederlandse televisies.

Qua uiterlijk en functionaliteit is er sindsdien nauwelijks iets veranderd. Toch zweren veel mensen nog bij Teletekst als nieuwsbron. Welke voetballiefhebber heeft niet ooit Teletekst-pagina 818 aan gehad om alle Eredivisie-uitslagen in de gaten te houden. Of ‘de 101’ gecheckt voor het allerlaatste nieuws.

Gelukkig is het medium wel een beetje met de tijd mee gegaan. Het is al ruim tien jaar beschikbaar als iOS-app. Sinds enkele maanden is hij grondig vernieuwd en geschikt gemaakt voor moderne iPhones en iPads. In de vorm van een gratis app heeft het dus wel wat nieuwe handigheidjes opgepikt.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's