Nooit meer te veel betalen voor je data met Download Meter
Redactie

Met het datalimiet van de meeste abonnementen van tegenwoordig kan het gebeuren dat je veel te moet betalen aan het eind van de maand. Dit willen we natuurlijk voorkomen, en de Download Meter kan hier bij helpen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Wat doet Download Meter?

Elk data bitje wat het toestel binnen komt of verlaat wordt door Download Meter opgepikt. Of er gebruik gemaakt wordt van YouTube, e-mail, Safari of elke andere App, alles wordt geregistreerd. De App maakt duidelijk verschil tussen WiFi en de mobiele data verbinding. Zo weet de gebruiker precies hoe veel data verbruikt is, en worden verassingen aan het eind van de maand voorkomen.

Voor de gebruikers die bang zijn toch over de streep te gaan, is een melding in te stellen bij een gewenst percentage van data verbruik. Deze is bij voorbeeld in te stellen op 50% en 90%. Er kunnen 6 meldingen ingesteld worden bij overschrijding van percentages tussen 50% en 150%.

Download Meter maakt gebruik van Tellers

Een teller is een punt waarop het data verbruik geregistreerd wordt. Vanaf het moment dat de teller aangemaakt is, telt hij de data op. Door gebruik van Tellers is bijvoorbeeld te zien hoeveel data er verbruikt is op vakantie, of hoe veel data het kost om een Ping te sturen. Allemaal handige informatie om het dataverbruik beter in beeld te krijgen.

Standaard wordt de App geleverd met verschillende tellers waar het dataverbruik weer gegeven wordt van verschillende periodes namelijk; Vandaag, sinds vorige opstart van de App, deze maand, vanaf de eerste keer dat de App heeft gedraaid en sinds het toestel opnieuw opgestart is. Deze standaard tellers zijn niet te verwijderen.

Handige weetjes

Download Meter maakt geen verbinding met internet. De software registreert lokaal alle data wat het toestel verlaat. Deze gegevens worden elke seconden geupdate, zodat Download Meter direct weet wat het verbruik is.

LET OP! In tegenstelling tot wat Download Meter beweert kan bij de meeste abonnementen in Nederland geen overgebleven data mee worden genomen naar de volgende maand!


[spoiler title=”screenshots”][/spoiler]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.