Nintendo-games op iPhone? Zo doe je dat!

Roel van Hout
24 februari 2014, 15:12
1 min leestijd
Nintendo-games op iPhone? Zo doe je dat!

Ondanks dat Nintendo de stap naar iOS niet gaat maken, kun je toch vandaag nog Nintendo-games op iPhone spelen. Er is geen jailbreak of ingewikkeld gepruts voor nodig: lees hieronder hoe dan wel!

Lees verder na de advertentie.

Het is heel eenvoudig: start Safari op op je iPhone, en tik het volgende adres in: http://www.benmidi.com/gameboy/. Vervolgens verschijnt er een Gameboy-achtige interface in beeld (zorg dat je je iPhone gekanteld vasthoudt) met een drop-down menu waarin je spellen kunt kiezen.

Nintendo games

De ’emulator’ bevat de volgende Nintendo games: Mario Land, Tetris, Dr. Mario, Bomberman, Kirby’s Dream Land, Kirby XXL, Space Invaders, Motocross Maniacs, Bomb Jack, Boxxle 2, Castelian, Centipede en Stopwatch. Daar zitten voor de liefhebbers vast bekende namen tussen!

Nintendo games op iPhone behoren niet tot plannen van Japanse ontwikkelaar

Zorg er echter wel voor dat je er snel bij bent, want aangezien de site op onrechtmatige wijze gebruik maakt van intellectueel eigendom, zal het niet lang duren voor de bouwer van de site een belletje van Nintendo krijgt.

Eind vorig jaar leek het erop dat Nintendo plannen had voor iPhone en Android-telefoons, maar dit werd later weer teruggetrokken. Waarschijnlijk zal de Japanse game-ontwikkelaar mobiele platformen gebruiken om gebruikers naar de eigen spelcomputer(s) te lokken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu