Tip: Night Shift en energiebesparing tegelijk aanhouden

Rutger Otto
10 april 2016, 13:35
2 min leestijd
Tip: Night Shift en energiebesparing tegelijk aanhouden

Night Shift is sinds iOS 9.3 te gebruiken en geeft de gebruiker rust aan de ogen in donkere ogen. Samen met de Energiebesparingsmodus werkt het echter niet meer, maar er is een workaround.

Lees verder na de advertentie.

Tegelijk is niet meer mogelijk

Night Shift en Energiebesparingsmodus zijn handige functies, maar je kunt ze helaas niet allebei tegelijk gebruiken. Heb je Night Shift aan staan, dan kun je niet van de Energiebesparingsmodus gebruikmaken en andersom. Daarvoor vraagt Night Shift gewoonweg te veel van je accu.

Volgens 9to5Mac was het eerder nog mogelijk om deze restrictie te omzeilen via Siri, maar met de komst van iOS 9.3.1 heeft Apple die omweg al dichtgemetseld. De website zegt nu echter een manier gevonden te hebben waarmee je de Energiebesparingsmodus en Night Shift tóch allebei kunt gebruiken.

Night Shift en Energiebesparingsmodus inschakelen

De methode is vergt echter behoorlijk wat oefening en lijkt vooral neer te komen op nauwkeurige timing. Zo werkt het:

  1. Ga naar ‘Instellingen > Batterij’;
  2. Schakel ‘Energiebesparingsmodus’ in;
  3. Roep Siri op en vraag om Night Shift aan te zetten. Siri zegt dan dat het Energiebesparingsmodus moet uitschakelen en vraagt of het moet doorgaan;
  4. Reageer met ‘ja’ en voordat het commando is bevestigd, druk je op de powerknop om de telefoon in standby te zetten;
  5. Je hoort het bevestigingsgeluidje nog terwijl het scherm al zwart is;
  6. Heb je het goed getimed, dan merk je dat zowel Night Shift als de Energiebesparingsmodus zijn ingeschakeld als je de iPhone weer inschakelt.

Lukt het?

In de comments onder het YouTube-filmpje van 9to5Mac zeggen verschillende gebruikers dat het werkt. Onze timing blijkt wat minder goed. Krijg jij het werkend? Laat het in de reacties onder dit artikel weten.

Het is de hopen dat Apple de twee functies in de toekomst laat samenwerken. ‘s Avonds is het namelijk wel zo fijn om naar een wat rustiger scherm te kijken en de kans is groot dat je accu aan het eind van de dag niet helemaal vol meer is.

Lees meer over iOS 9.3

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu