Zo meld je je in 4 stappen af voor nieuwsbrieven in de Gmail-app

Gijs Ettes
9 januari 2015, 19:11
1 min leestijd
Zo meld je je in 4 stappen af voor nieuwsbrieven in de Gmail-app

Sinds begin 2014 biedt de webversie van Gmail de functie om je snel af te melden voor nieuwsbrieven. In de Gmail-app voor iOS kan dat ook, maar net op een andere manier.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwsbrief afmelden in Gmail: zo doe je dat

nieuwsbrief afmelden

De Gmail-app voor iOS biedt vooralsnog namelijk geen mogelijkheid om je met een druk op de knop af te melden van nieuwsbrieven die je niet wilt ontvangen. Dat kan lastig zijn, zeker als je veel mails ontvangt en niet goed weet hoe je de stroom aan berichten kunt stoppen.

Unsubscriber for Gmail biedt wat dat betreft uitkomst. De gratis app laat je snel jezelf uitschrijven van nieuwsbrieflijsten, draait op je telefoon en dus niet in de cloud en is dankzij tweetrapsverificatie veilig om te gebruiken. Niet de ontwikkelaar, maar alleen jij hebt toegang tot je mail. Maak je veel gebruik van Gmail en krijg je dagelijks te veel (onzinnige) mail binnen, doorloop dan de stappen hieronder om orde in de chaos te scheppen.

  1. Ga naar de App Store, zoek naar Unsubscriber for Gmail en download de app;
  2. Start vervolgens de app, bekijk de instructies en voer de inloggegevens van je Google-account in;
  3. Is je account geautoriseerd, dan onderzoekt Unsubscriber voor welke nieuwsbrieven je bent aangemeld;
  4. Vervolgens krijg je een overzicht waarin je abonnementen kunt opzeggen (veeg naar rechts) of kunt bewaren (veeg naar links).

Zoals je ziet werkt Unsubscriber dus erg eenvoudig. Bovendien werkt de app met vrijwel elk iOS-apparaat (versie 7.1+) dat beschikt over 8,1MB aan vrije opslagruimte. Via de link hieronder kun je de applicatie downloaden.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu